ÅSTEDET: Voldsepisoden skal ha funnet sted ved dette hotellet i Alcúdia. Årvåkne ansatte reagerte raskt og fikk varslet ambulansetjenesten. (Foto: HOTELLET)
ÅSTEDET: Voldsepisoden skal ha funnet sted ved dette hotellet i Alcúdia. Årvåkne ansatte reagerte raskt og fikk varslet ambulansetjenesten. (Foto: HOTELLET)

Nordmann (28) fengslet på Mallorca: – Kjæresten (18) hardt skadet etter brutal vold

Den norske kvinnen måtte opereres for indre blødninger og store hodeskader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av CHRISTIAN SØNSTEBY

En 28 år gammel nordmann ble lørdag pågrepet av spansk politi i Port d'Alcúdia på Mallorca, mistenkt for å ha banket opp sin 18 år gamle norske kjæreste. Det melder lokale medier, ifølge Vikingposten. Ifølge Telemarksavisa er den siktede mannen fra Skien.

Dommer Antoni Garcies slo fast at volden som var utøvd var så grov at det slett ikke var mulig å gi nordmannen adgang til kausjon, skriver Ultima Hora. Ved 14-tiden lørdag ble han satt inn på varetektscella.

– Voldsom krangel

Fredag kveld skal mannen ifølge den spanske avisen ha drukket store mengder alkohol før paret havnet i en voldsom krangel.

imerslund (Foto: TV 2)
imerslund (Foto: TV 2)

Det endte med at kvinnen ble påført svært omfattende skader, mener den spanske påtalemyndigheten.

Ifølge Vikingposten ble hun operert for indre blødninger og store hodeskader. Hun kom imidlertid til bevissthet senere og kunne avgi forklaring til politiet.

– Vi kjenner til saken og har tilbudt konsulær bistand, sier kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til TV2.no.

Slik bistand vil i så fall bli gitt av konsulatet i Palma.

– Av personvernhensyn kan jeg ikke si noe mer om dette, sier Imerslund.

Ifølge Vikingposten er også slektninger av den fengslede mannen mandag på vei fra Norge for å bistå ham.

Ansatte ved hotellet oppdaget raskt hva som skjedde sammen med andre turister, og fikk ringt nødnummeret. Mens politimennene fra Guardia Civil satte håndjern på mannen i slutten av 20-årene, ble kvinnen i all hast brakt til sykehus.

Husker ingenting

I det første avhøret med politiet, forklarte mannen ifølge Ultima Hora at han ikke husker noen ting av det som hadde skjedd. Han gjentok den samme forklaringen til dommeren under fengslingsmøtet lørdag.

Heller ikke den fornærmede kvinnen har noen klar erindring av hva som har skjedd. Den spanske avisen skriver at dette knyttes til stort inntak av alkohol og «andre substanser».

Paret skulle etter planen reise tilbake til Norge lørdag.

TV2.no følger utviklingen i saken.