TRER AV: Sir Alex Ferguson ledet Manchester United for siste gang i søndagens oppgjør mot WBA. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
TRER AV: Sir Alex Ferguson ledet Manchester United for siste gang i søndagens oppgjør mot WBA. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Feiret Fergie med ellevill timålsfest

Sir Alex Ferguson fikk se ti scoringer da han ledet Manchester United for aller siste gang som manager i søndagens oppgjør mot WBA.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

WBA - Manchester United 5-5 (1-3):

Sir Alex Ferguson har som kjent ledet Manchester United i 26 og et halvt år.

Nå skal imidlertid 71-åringen gi seg, og over i andre roller i klubben. I sin siste kamp som manager fikk skotten ikke se mindre enn ti scoringer da WBA og Manchester United spilte uavgjort 5-5.

LES OGSÅ: Ferguson ble årets manager i Premier League: – Jeg føler meg beæret

Se alle scoringene fra den elleville 5-5-kampen mellom WBA og Manchester United i videovinduet øverst!

Hyllet med ny æresvakt
Forrige søndag ble Ferguson hyllet i den siste hjemmekampen på Old Trafford for sesongen da Swansea ble slått 2-1 og ligatittelen feiret i etterkant.

Søndag ledet skotten sitt lag for siste gang i Premier League. Han ble nok en gang hyllet med æresvakt av spillerne før kampen, og fikk overrakt en WBA-trøye med nummer 1500. Det er antallet kamper Ferguson har ledet Manchester United i siden han overtok i november 1986.

– Det blir en historisk aften og jeg har vært involvert i så mange klubber som har møtt Sir Alex gjennom årene, sa West Brom-manager Steve Clarke om klubbens hyllest av Ferguson.

– Alle har hyllet ham og han har bestemt seg for å forlate spillet på riktig tidspunkt. Det jeg synes er fint er at han avslutter på topp med laget hans som mestere, mente han.

Se en løssluppen Ferguson tøyse med fjerdedommer Chris Foy under æresvakten (artikkelen fortsetter under):

Feiret med målfest
På banen feiret spillerne den avtroppende United-sjefen med en skikkelig timålsfest.

Shinji Kagawa, et selvmål av Jonas Olsson og en fulltreffer av Alexander Büttner sendte Fergusons menn opp i en tidlig 3-0-ledelse.

WBA slo imidlertid tilbake og reduserte til 2-3 etter scoringer av James Morrison og Romelu Lukaku.

Robin van Persie og nok et mål av Javier Hernandez sørget for imidlertid at rødtrøyene fra Old Trafford øket ledelsen til 5-2. Van Persies scoring var forøvrig nederlenderens 26. ligamål for sesongen.

Se intervju med Michael Carrick etter 5-5-kampen her (artikkelen fortsetter under):

Romelu Lukaku scoret sitt andre for dagen og reduserte 3-5 snaue ti minutter før slutt. Like etterpå satte Youssouf Mulumbu inn 4-5-scoringen for WBA. Og fem minutter før slutt scoret Lukaku sitt tredje for dagen. Innbytteren ble hattrickhelt i andreomgangen, i oppgjøret som med svært sjeldne endte 5-5.

– Dette er en av de villeste kampene jeg kan huske å ha sett. Det var jo mer en slags oppvisningskamp utpå der. Hvem hadde trodd at Fergusons siste kamp skulle ende med ti mål. For en kamp. Det var nesten litt surrealistisk med alle scoringene, sa en noe forbauset kommentator Jørn Sundby om målfesten på The Hawthorns.

Ferguson hadde bestemt seg for å starte med et svært ungt lag i sin siste kamp i managerstolen.

LES OGSÅ: Slik hylles legenden Sir Alex i britiske medier

STARTET I FERGUSONS SISTE KAMP: Anders Lindegaard har nå spilt 25 kamper for Manchester United. Aalesund mottar dermed ytterligere 4,5 mill. i overgangssum. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Må punge ut til Aalesund
Også den danske reservekeeperen Anders Lindegaard var med i startelleveren mot West Bromwich.

Det betyr at Manchester United punge ut med ytterligere 4,5 millioner kroner til Aalesund.

Årsaken er en klausul som gjør at United er nødt til å betale en god slant med til danskens tidligere klubb dersom han spiller 25 kamper for klubben, melder Sunnmørsposten.

Lindegaard hadde før dagens kamp 24 offisielle førstelagsopptredener for «De røde djevlene».

LES OGSÅ: Moyes bekreftet som ny United-manager: – Blir vanskelig å ta over for historiens beste manager

LEGGER OPP: Paul Scholes splte sin siste kamp for Manchester United søndag. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Se alle scoringene fra den elleville 5-5-kampen mellom WBA og Manchester United i videovinduet øverst!

Scholes stoppet på 499 kamper
Paul Scholes fikk spille de siste 20 minuttene. Midtbanespilleren har i likhet med manager Ferguson bestemt seg for å gi seg ved sesongslutt. Scholes fikk med seg 499 kamper for Manchester United.

– Det er nesten synd at han ikke får med seg en ligakamp til, slik at han hadde endt på 500 kamper, mente kommentator Jørn Sundby.

LES OGSÅ: Ferguson takket alle i Manchester United: – Deres jobb er å støtte den nye manageren

HYLLET IGJEN: Sir Alex Ferguson ble igjen hyllet av fansen. (Foto: Jon Super/Ap)

Moyes overtar roret
Ferguson har vunnet totalt 38 troféer som manager for Manchster United. Neste sesong blir han erstattet av David Moyes.

Moyes, som ledet Everton for siste gang i oppgjøret mot Chelsea søndag, overtar offisielt 1. juli. Han har skrevet under på en seksårskontrakt på Old Trafford.

Se Frode Gryttens dikthyllest til Ferguson her: