Sondre Holst Enger. (Foto: TV 2)
Sondre Holst Enger. (Foto: TV 2)

Sykkeltalentet Sondre Holst Enger spås en stor fremtid

19-åringen har imponert alle i Glava Tour. – En rå vinnerskalle, sier trener Atle Kvålsvoll.

Edvald Boasson Hagen viste klasse og vant lørdagens etappe på hjemmebane i Lillehammer. Men bak Sky-rytteren var det en annen nordmann som kanskje imponerte vel så mye.

For da Boasson Hagen satte inn rykket i siste bakke før mål hang stortalentet Sondre Holst Enger (19) seg på slep.

- Vi er vitne til et norsk sykkelgjennombrudd. Jeg er sikker på at flere profflag har merket seg plasseringene hans, sa en mektig imponert ekspertkommentator Johan Kaggestad på TV 2.

Se intervju med Sondre Holst Enger øverst i artikkelen

– Prøvde å psyke ut Edvald
Enger måtte til slutt slippe landsmannen, men kom seg i mål til en imponerende femteplass, men sikret seg ungdomstrøyen.

Jeg prøvde å følge Edvald og psyke ham ut.

– Opplevelsen var jævla hard. Det var virkelig slitsomt. Jeg prøvde å følge Edvald og psyke ham ut, men det hjalp ikke. Han var seig i dag, sa Holst Enger til TV 2 Sporten.

– Han har en rå mentalitet. En rå vinnerskalle, som de beste har, sa 19-åringens trener, Atle Kvålsvoll.

Enger, som har gått på sykkelgymnas i Kongsvinger, sier at han ikke tenkte mye på at han faktisk yppet seg mot langt mer etablerte ryttere.

– Jeg bare kjørte. Det var alt jeg kunne gjøre. Jeg hadde ikke noe særlig respekt for dem. Jeg visste egentlig ikke helt hvem de var uansett. Så jeg bare kjørte, sa han.

Etter løpet var det duket for premieutdeling hvor unggutten fikk vist frem at han også har andre talenter enn på sykkelen. Det var en opplevelse han tydeligvis likte.

– Det var utrolig digg. Var kult å stå der oppe og få kyss på kinnet, sa unggutten.

TV 2 besøkte sykkelkunstneren Sondre før rittet (Artikkelen fortsetter under videoen):

718446

Kvålsvoll imponert
Også Engers trener Atle Kvålsvoll, som også trener Thor Hushovd, var svært imponert over det eleven fikk til på de 195 kilometerne fra Brumunddal til Lillehammer.

– Utrolig sterkt. Ikke minst måten han gjør det på. Han kjører opp på siden av Edvald og kikker litt på han. Han har tæl, mener Kvålsvoll.

Han tror unggutten kan ha en stor fremtid innen sykkelsporten.

Han har det meste, så han kan egentlig bli så god som han vil selv.

– Du ser jo at det fysiske er der. Han har en rå mentalitet. En rå vinnerskalle, som de beste har. Han har det meste, så han kan egentlig bli så god som han vil selv. Det er utrolig spennende å ha den kombinasjonen med å være en spurter samtidig som han er god oppover, påpeker han.

Hvor lenge tror du får beholde han?

– Jeg tror nok også Sondre tenker langsiktig rundt det. Jeg skal ikke holde ham igjen når han er moden. Så han får nok dette som yrke en dag, tror Kvålsvoll.

Se hvordan etappen til Lillehammer ble avgjort:

719812