Tredje etappe av årets Glava Tour hadde målgang i et 17. mai-pyntet Drammen.

Rytterne hadde kjørt 163 km fra Tønsberg og det endte med nok et spurtoppgjør.

Bursdagsbarnet Edvald Boasson Hagen (26) hadde planer om å ta revansj overfor sammenlagtleder Alexander Kristoff, som har vunnet de to første etappene foran ham.

Men Blanco-laget hadde også planer om å ta en tappeseier med Theo Bos. På de siste kilometerne kjempet spurttogene til de ulike lagene om å ha initiativet.

Da spurten ble åpnet var det Theo Bos som kom som en rakett fra fjerdeposisjon. Kristoff hang på hjulet hans og tok andreplassen, mens Edvald Boasson Hagen måtte gi tapt i kampen om tredjeplassen for Matteo Pellucchi.

Se video av spurten øverst.

Nederlandske Bos, som sykler på laget til Lars Petter Nordhaug, sa før etappen at han var uthvilt og hadde planer om å kjempe om seieren.

Bos var ganske fornøyd med å vinne på den norske nasjonaldagen.

- Vi nederlendere har tidligere trodd at vi skal ha nederlandsk fest og så har det kommer noen nordmenn og ødelagt. Jeg tenker på skøyter, sa en spøkefull Bos til TV 2 etter rittet.

Her får du alle resultatene når de er klare.

Slik følger du med på Glava Tour på TV 2

Klare for kongeetappen
I morgen er det kongeetappe fra Brumunddal til Lillehammer.

- Jeg føler meg i bra slag. Vi må satse på at flest mulig faller av i bakkene, sa den ferske 26-åringen Boasson Hagen om den.

Sammenlagtleder Kristoff mistet opptrekkeren sin på slutten og fikk ikke den hjelpen som var planlagt. Likevel tok han andreplassen.

- Når Bos kommer foran meg slik han gjorde, vet jeg at han er veldig rask.

- I morgen må jeg kjøre kontrollert og ikke sprenge meg selv. La laget mitt forsøke å hente inn de som stikker, men det vil bli tøft å hamle opp med de beste i bakkene, sa Kristoff.