¿ Jeg har sterke bånd til både Norge og Elfenbenskysten, så dette har ikke vært lett, sier Mathis Bolly. Her i møtet mot Bayern München tidligere i år.
¿ Jeg har sterke bånd til både Norge og Elfenbenskysten, så dette har ikke vært lett, sier Mathis Bolly. Her i møtet mot Bayern München tidligere i år.
– Jeg har sterke bånd til både Norge og Elfenbenskysten, så dette har ikke vært lett, sier Mathis Bolly. Her fra tiden i Lillestrøm.
– Jeg har sterke bånd til både Norge og Elfenbenskysten, så dette har ikke vært lett, sier Mathis Bolly. Her fra tiden i Lillestrøm.

Bolly sier nei til Norge

Fortuna Düsseldorf-proffen klar for Elfenbenskysten.

Han var tatt ut i Norges bruttotropp til U21-EM, men nå har Mathis Bolly bestemt seg for å si ja til å spille for Elfenbenskysten.

Den lynraske Fortuna Düsseldorf-spilleren, med en fortid i Lillestrøm, sier til TV 2 Sporten at det har vært et svært vanskelig valg.

Sterke bånd
– Jeg har sterke bånd til både Norge og Elfenbenskysten, så dette har ikke vært lett. Jeg har mildt sagt grublet mye. Men jeg har valgt ut fra hva som føles mest riktig for meg. Det å spille for A-landslaget til Elfenbenskysten er en utrolig stor mulighet, og en drøm jeg har hatt i lang tid, sier Mathis Bolly - som har norsk mor og ivoriansk far.

Holmlia-gutten ble nylig oppringt av Elfenbenskystens landslagssjef og informert om at han var sterkt ønsket på lag med stjerner som Yaya Touré og Salomon Kalou. Nå er han tatt ut i troppen som spiller VM-kvalifiseringskamper mot Gambia og Tanzania i juni.

LES OGSÅ: Branns spissfunn sørget for 16. mai-fest i Bergen
LES OGSÅ: Dette er tidenes villeste 16. mai-kamper

Har informert Skullerud
Samtidig har han informert U21-landslagssjef Tor Ole Skullerud om at han er uaktuell for Norges tropp til EM i Israel.

– Jeg har pratet med Skullerud, og han ble nok litt overrasket. Jeg regner med at jeg hadde vært med i troppen til U21-EM, sier Bolly.

Hvis han debuterer for Elfenbenskysten i kvalifiseringskampene til VM i juni er det ingen vei tilbake: Da kan han ikke senere spille landslagsfotball for Norge.

LES OGSÅ: Her er England-spillerne Norge skal møte i EM

– Overraskende
U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud respekterer avgjørelsen til Bolly, men vil ikke kalle det et nederlag.

– Jeg vil ikke kalle slike ting for et nederlag. Det er synd at han velger bort Norge men disse valgene er veldig personlige og jeg vil ikke blande meg for opp i det, sier Skullerud.

Skullerud tok ut Bolly til U21-troppene i mars og februar.

– Vi har hatt han med på aldersbestemte landslag tidligere og vi har vært veldig tydelige på at han er en spiller som vi synes er spennede.

Skullerud fikk beskjeden i går. Treneren har hatt jevnlig kontakt med Bolly den siste måneden, men Elfenbenkysten har ikke vært et tema i de samtalene.

– Det var overraskende. Vi har ikke snakket om Elfenbenkysten tidligere, men har pratet om hans skadesituasjon og U21-EM i Israel i sommer, forteller Skullerud.

Vanskelig valg
Adam Larsen Kwarasey vraket Norge til fordel for Ghana for noen par år siden. Mikkel Diskerud er en annen spiller som sitter på gjerdet. Skullerud har forståelse for at det kan være vanskelig å bestemme seg for spillerne med to pass.

– Så lenge man har to muligheter skjønner jeg at det er problematisk og jeg har merket det på flere.

Skullerud avfeier spørsmålet om han tror dette vil sende et signal til flere i samme situasjon som Bolly.

– Jeg tror ikke dette kommer til å skape noen presidens for andre. Dette er høyst personlige valg.

Blant de 40 spillerne som er tatt med i bruttotroppen finnes det flere etablerte A-landslagsspillere, og Skullerud får en tøff jobb med å skjære antallet ned til 23.

– Det er mange gode spillere som blir utelatt, og mange gode spillere som kommer med. Jeg har hodeverk med det uttaket uansett, sier den tidligere Vålerenga-treneren.

LES OGSÅ: 16. mai-kampen LSK-spillerne aldri glemmer
LES OGSÅ: Norge slipper å møte Chelsea-talent i U21-EM

Brasil-VM frister
Dermed går det norske landslaget glipp av et av nasjonens mest spennende angrepstalenter. 22-åringen har en fart få i internasjonal fotball kan matche, og har allerede rukket å score to Bundesliga-mål for Fortuna Düsseldorf.

– Jeg har nettopp tatt avgjørelsen om å si nei til Norge, så det føles nesten litt vanskelig å snakke om dette nå. Det har vært et veldig vanskelig valg. Men det er utrolig stort å bli tatt ut på Elfenbenskystens A-landslag. Det frister veldig å få muligheten til kanskje å spille VM i Brasil for Elfenbenskysten, sier Mathis Bolly.