moldebunnslutt
moldebunnslutt

Molde-krisen fortsetter etter 1-5-slakt på hjemmebane

Solskjærs gutter ydmyket på eget gress.

Molde - FK Haugesund 1-5

Vi fulgte kampen minutt for minutt.

Aker Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Nedturen fortsetter for Ole Gunnar Solskjær. Etter fem poeng på de tre foregående kampene, fikk Molde en brutal retur til hverdagen mot Haugesund.

Fem ganger lå ballen i nettet bak Moldes unge keeper Ørjan Nyland – som har fått en tung start etter overgangen fra cupmesterne Hødd.

Se kampreferat i videovinduet øverst!

Solskjær advarer spillerne
Manager Ole Gunnar Solskjær retter nå en advarende pekefinger mot en rekke av lagets spillere.

– Det er det verste siden 0-5 mot Haugesund for et par år siden. Dette er langt under vår standard. Vi kan ikke være bekjente av dette her, sier Solskjær til TV 2 Sporten – og viser til at det har vært marginer som har skilt mellom tap og poeng tidligere i sesongen.

– Men i dag så er vi så langt unna som det går an å være. Jeg tror nok mange av guttene må innse alvoret her, sier Solskjær.

Nå venter Rosenborg på Lerkendal allerede på mandag.

– Blir det sånn mot Rosenborg, blir det storsifret. Det aksepterer vi ikke, konstaterer Solskjær overfor CMore.

– Det er perfekt at det bare er tre dager til. Jeg sa det før Aalesund (4-1) at «nå har vi kniven på strupen» og fikk respons på det. Nå får vi se om vi får respons på mandag, legger han til.

719629

– Kan bli pinlig
I FotballXtra-studio tar Daniel Nannskog et knallhardt oppgjør med Moldes prestasjoner.

– Hvem hadde trodd før sesongen at Molde skulle gå i 17. mai-toget som soleklar tabelljumbo? Det som gjør meg virkelig urolig nå er at dette laget skal ut i Mesterliga-kvalifiseringen. For er det dette vi skal slenge ut i Mesterligaen, så kan det bli virkelig pinlig. Jeg så dem mot Sandnes Ulf i 0-0-kampen, og det var elendig. At det er Molde som skal ut i Mesterliga-kvalifiseringen kan bli flaut, sier Nannskog.

– For meg som virker det som om Molde har overtro på egne spillere, men å videreutvikle dem er ikke så enkelt som de hadde trodd. De burde ha hentet rutinerte spillere i vinter. Kanskje en Aleksander Søderlund, en Christian Gytkjær eller en Nicki Bille Nielsen, fastslår TV 2 Sportens Tippeliga-ekspert.

molde-benken (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, © SOE)
molde-benken (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, © SOE)

– Kan glemme medalje
Studiokollega Ole Martin Årst er nesten sjokkert over det Molde presterte mot Haugesund.

- Jeg hadde Molde som gullfavoritt sammen med mange andre før sesongstart. Men nå har de gått glipp av så mange poeng at seriegull kan de glemme. Medalje kan de bare glemme. Enda verre er det med prestasjonene. Det er bare ikke lys i tunnelen for Molde, sier han.

Daniel Nannskog er enig.

– Molde spiller med høye skuldre og de har ingen samhandling. Hele laget til Solskjær ser ut som et dårlig juniorlag, sier svensken.

Les også:Dette er tidenes villeste 16. mai-kamper

På rekke og rad
Allerede før minuttet var spilt hadde 22 år gamle Ørjan Nyland sluppet inn kampens første. Kristoffer Paulsen Vatshaug sikret kjapp balanse i regnskapet med en heading etter fire minutter, men like før pause tok Haugesund tilbake ledelsen på et velplassert skudd fra Christian Gytkjær - danskens andre.

Solskjærs pauseprat hadde neppe den ønskede effekten, for tidlig i andre omgang økte gjestene først ledelsen to ganger ved Alexander Søderlund og MIchael Haukås.

Sju minutter før slutt sikret Gytkjær seg sitt hat trick på straffe - og gjorde ydmykelsen total for de regjerende seriemesterne.

Gytkjær: – Kanonkamp
Hat trick-helten vil først og fremst snakke om eget lag etter å ha vært med på å knuse Molde.

– Vi visste at vi hadde muligheten her og var fullt fokuserte på å ta de tre poengene. Jeg synes at vi leverer en kanonkamp og vil heller snakke om oss selv enn Moldes problemer. Det er ingen tvil om at vi har et spennende lag på gang, sier danske Gytkjær til TV 2 Sporten.

Molde hadde aldri tapt hjemme mot Haugesund i Tippeligaen før. På seks møter sto vertene med like mange seirer og målforskjellen 13-4. Det var før torsdagens 16. mai-fadese.

– Mot Molde har vi vært uheldige tidligere og ikke fått helt som fortjent. I dag får vi litt i overkant. Men vi spiller en god fotballkamp og får de tre poengene. Det var en god prestasjon som vi selvsagt er godt fornøyde med, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til CMore.

Og statistikken lyver ikke: Nå lukter det nedrykk for Molde. Men Solskjær beroliger de som frykter at han forlater et Molde-lag i krise.

– Jeg skal ikke springe herfra med halen mellom beina. Det kan du være trygg på, sier Solskjær til TV 2 Sporten.