McCutcheon
McCutcheon

Vålerenga henter McCutcheon tilbake til Norge

Amerikaneren gjorde 23 poeng på 16 kamper sist han spilte i Oslo-klubben og får selskap av Jonas Knutsen og Tobias Lindström på Jordal.

Oslo (TV 2 Sporten): Vålerenga sikret klubbens 28. seriemesterskap i jubileumssesongen, men tapte NM-finalene mot Stavanger Oilers.

Nå skal troppen styrkes for å bygge nok et mesterlag på Jordal. Klubbdirektør Jan Tore Kjær har allerede signert tre nykommere han tror kommer til å sette sitt preg på Get-ligaen den kommende sesongen.

– Det er fortsatt noen plasser åpne i troppen, men mye er på plass. Alle backene vi skal ha er klare. Vi kommer til å stille et bedre lag i august enn på veldig mange år, sier Kjær til tv2.no.

Amerikaner vender tilbake
Forrige sesong ventet Vålerenga til januar med å komplettere troppen med importspillere. Nå er det klart at Mark McCutcheon vender tilbake til Oslo. Amerikaneren noterte 23 poeng på 16 kamper for VIF høsten 2010 og imponerte i European Trophy før han ble hentet til tyske Düsseldorfer EG. Etter to sesonger i italienske Bolzano, er han nå klar for et nytt opphold i norsk hockey

– Nå har han ingen klausul i kontrakten om at han kan gå til en annen klubb slik han hadde sist. Mark har savnet Norge og ville tilbake. Sist tror jeg han ble nummer åtte på toppscorerlisten i European Trophy der han var knallgod. Dette er en spiller vi forventer mye av. Vi vet med sikkerhet at han kommer til å ligge i toppen av poengligaen, sier Kjær.

Les: Oilers-gull etter forlengning: – Nå blir det full fest i et par dager
Les også: Oilers-spiller fant igjen gullmedaljen på toalettet

Svenske klar
I garderoben på Jordal får McCutcheon selskap av svenske Tobias Lindström. Han stoppet på 44 poeng på like mange kamper for Lørenskog i 2008/2009-sesongen og noterte 38 poeng i romeriksklubben to år senere før han dro til Sundsvall Hockey.

– Vi prøvde å hente Tobias også før forrige sesong, men nå gikk det i orden. Han er en tøff toveisspiller som gjør bra med poeng. Vi har signert noe mer fysiske spiller enn tidligere, forteller Kjær.

Også 20 år gamle Jonas Knutsen er klar for Vålerenga. Han imponerte da det norske U20-landslaget rykket opp i A-puljen og har de siste årene gått en god skole i Björklöven, Timrå og canadiske Prince Albert Raiders

– Jonas er en ung, lovende senter som har vært god i juniorligaen i Canada. Denne sesongen har han spilt der som overårig, og det er det ikke mange utlendinger som får lov til. Han var ønsket av flere klubber, men så utviklingen de andre ungguttene i Vålerenga har hatt og ville hit, sier Kjær om 20-åringen som har signert en toårskontrakt.

Les: Oilers-duo beskyldt for filming: – God bedring!
Les også: Tyler Donati truer med å reise hjem dersom ikke Strandfeldt straffes

Uklart med Donati-guttene
Jens Karlsson og Duncan Milroy forsvinner fra VIF-troppen. Ryan O’Marra håper å fortsette karrieren i Nord-Amerika, men kommer tilbake til Oslo dersom han skal spille i Europa.

Svenske Filip Gunnarsson har signert for to nye år mens Donati-tvillingenes fremtid fortsatt er usikker.

– De ringte meg faktisk så sent som i går og vil gjerne tilbake, men det er fortsatt uklart hva som skjer, forteller Kjær, som heller ikke vet om Steffen Thoresen og Morten Ask forlenger sine avtaler.