Chris Medina (på Idol innfelt) (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Chris Medina (på Idol innfelt) (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Chris Medina (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Chris Medina (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Chris Medina (Foto: TV 2)
Chris Medina (Foto: TV 2)

Chris Medina fikk sjokk da han så seg selv på norsk TV

Gikk ned 29 kilo på ett år.

Av TORE WASKAAS og SANDRA MEI LING NOER

Chris Medina (29) ble berømt etter at hans «American Idol»-audition fra 2011 gikk verden rundt. 29-åringen har gjort spesielt stor suksess i Norge, der han har solgt til fire ganger platina for singelen «What Are Words».

Torsdag formiddag er amerikaneren på plass i TV 2s studio i Karl Johan for å gjeste «God morgen Norge». Når tv2.no tar en prat med Medina etter intervjuet, forteller han at han føler seg som en ny og bedre mann etter ett år med dramatiske livsstilendringer.

Det hele startet på Chateau Neuf i Oslo, en kald desemberkveld i 2011.

Fikk ikke puste

Medina var huket inn for å opptre i den forrige sesongen av «Idol». Han skulle opptre én låt. Han husker at han spiste sushibiter på rekke og rad. Da han gikk på scenen, merket han at kroppen skapte problemer for ham.

– Jeg fikk nesten ikke puste, forteller sangeren.

Da han så opptredenen i opptak like etterpå, følte han seg enda verre.

– Jeg så meg selv, og tenkte at jeg så enorm ut. Jeg fikk nesten ikke puste og jeg klarte nesten ikke å synge fordi jeg var i så dårlig form. Det eneste jeg hadde gjort var å gå fra den ene siden av scenen til den andre, fortsetter han.

Øyeblikket forandret ham.

– I det øyeblikket tenkte jeg at jeg ikke kunne tillate meg selv å være sånn. Jeg klarer så vidt å synge, og jeg klarer så vidt å gjøre det jeg elsker. Så jeg bestemte meg for å få hjelp og for at jeg skulle endre hele livet mitt.

Se Medina opptre i den norske «Idol»-sesongen her:

719470

Kuttet ut fast food - begynte å trene

29 år gamle Chris er ikke den eneste i Medina-familien som har slitt med helsa. At to medlemmer av nær familie har diabetes, er også en medvirkende grunn til at artisten valgte å ta grep om kostholdet sitt.

– Faren min har diabetes. Bestemoren min har diabetes. Det betyr at jeg også er disponert for å få det, sier han.

Etter Oslo-besøket mot slutten av 2011 var altså valget tatt. Medina skulle bli sunnere.

– Manageren min tok meg med til en ernæringsekspert, som satte meg på en blodtypediett. Jeg fjernet en hel rekke matvarer fra kostholdet mitt og begynte å spise sju ganger om dagen og trene fem dager i uka. Jeg ble veldig fokusert på helse og har sluttet å drikke øl og vin. Jeg spiser aldri hurtigmat. Jeg lager min egen mat og prøver å hodle meg unna karbohydrater til den sjette dagen i uka. På den sjette dagen spiser jeg så mye karbohydrater jeg vil og fyller kroppens lagre. Det er det jeg har gjort, og så har jeg gått ned 29 kilo på mindre enn ett år, forteller han.

Savner pizza

Å gi opp alkohol og hurtigmat, har vært en prøvelse.

– Med en gang tenker du at du glipp av mange nytelser, som du føler at du har kjempelyst på. Men mat som rosenkål eller asparges har faktisk aldri smakt så godt som det gjør nå! Det er fantastisk. Det er utrolig hvordan kroppen endrer og tilpasser seg, sier Medina.

Til tross for at han har omfavnet grønnsaker, er det én ting han allikevel savner.

– Pizza. Jeg elsker pizza! Chicago style pizza, ikke sånn Peppes pizza-type. Det må være Chicago style. Jeg savner det og har alltid lyst på det. Men på den sjette dagen, kan jeg heldigvis spise det, smiler artisten.

Se Medina bli intervjuet i «God morgen Norge» tidligere i dag:

719422

– Godt for forholdet å reise alene

Det er ikke bare i sjangeren pizza at Medina er opptatt av Chicago. Det er nemlig hjembyen hans, der han fortsatt bor. Han er samboer og forlovet med Juliana Ramos, som ble hjerneskadet etter en bilkrasj i 2009. Det er nettopp henne hitsingelen «What Are Words» er dedisert til. Den handler om at Medina har alle planer om å forbli trofast, selv om omstendighetene har endret seg dramatisk.

Forloveden er pleietrengende og i rullestol. Medina erkjenner at det er en krevende situasjon, men forteller at han tror det hjelper at han reiser i forbindelse med artistkarrieren.

– Det er generelt vanskelig å vedlikeholde forholdet når man reiser mye. Men i dette forholdet hjelper det veldig. Juliana er fortsatt under rehabilitering, og det krever mye tålmodighet og mental styrke. Det krever også at man ofrer seg en god del. Så når jeg er hjemme, er det mye oppmerksomhet og energi rettet mot å ta vare på henne og bruke tid med henne og hjelpe henne med å bli bedre. Så når jeg drar på turné, betyr det at jeg får en mental pause. Og hun får en pause. Når jeg kommer tilbake igjen, er alt fint.

Blir spillefilm

Neste år blir historien om Chris og Juliana spillefilm. Selv om filmen lages i Hollywood, er Medina selv opptatt av at ikke filmen skal ha en typisk Hollywood ending, der alt ender i rosenrøde farger.

– Veldig mange prøver å gjøre historien min romantisk. Det er en kjærlighetshistorie, men det er samtidig vanskelig, det er tøft å komme seg gjennom, det er vanskelig å overleve. Det er ikke regnbuer, solskinn, enhjørninger og glitter. Det er hardt og det handler om utholdenhet. Jeg vil at folk skal se det. Så de skjønner at det ikke er glamorøst i det hele tatt. Etter utgivelsen av «What Are Words» vet jeg at mange har forelsket seg i historien, i meningen bak og i lidenskapen. Nå gjør jeg noe jeg mener er rett og prøver å vise alle at det ikke alltid er så lett. Jeg håper folk får noe å tenke over når de går ut av kinosalen, avslutter han.

Se verdenspremieren på Medinas nye singel «My Hopeless» her:

719563