Deila
Deila

Ronny Deila: – Mancini sto for kjedelig og treg fotball

Nå drømmer Ronny Deila om at samarbeidsklubben Manchester City henter José Mourinho.

Drammen (TV 2 Sporten): Strømsgodset troner øverst på tabellen før 16.mai-kampen mot Sogndal på Marienlyst i morgen.

Ronny Deila har naturligvis hovedfokus på eget lag – men følger også nøye med på hva som skjer hos samarbeidsklubben Manchester City.

LES OGSÅ: – Pellegrini får overta Manchester City

Denne uka valgte Premier League-toeren å sparke manager Roberto Mancini, til tross for at italieneren har hentet hjem to store trofeer på tre sesonger.

Mens store deler av City-fansen er misfornøyd, mener Deila mener at de lyseblå har gjort klokt i å kvitte seg med med italieneren.

- Jeg synes ikke det var overraskende. Dette er smak og behag, han er en fantastisk manager og har fantastiske resultater, det kan man ikke si noe på. Men han er ikke en manager etter min type. Han er en manager som prater lite med spillerne sine, som spiller veldig kjedelig og treg fotball. Jeg synes ikke han har utviklet Manchester City det siste halvannet året. Vi har forskjellig smak når gjelder fotball og trenertyper, og jeg har andre forbilder enn ham (Mancini), sier Deila til TV 2 Sporten.

Les også: City-fansen om Mancini-sparkingen: – Et nytt lavmål av klubben

Ronny Deila (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Ronny Deila (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

– For lettvint å se på resultatene
Han mener det blir for lettvint å bare se til resultatene.

- Det er mange av City-spillerne som ikke har fått ut potensialet sitt. Det er det man må se på – ikke resultatet, men hva har du fått ut av det du har. Og der synes jeg det har gått bakover i stedet for framover etter at de vant gullet i fjor.

- Kjedelig fotball – kan du utdype hva du mener med det?

- Stillestående fotball. Det er lite tempo i lengderetningen når de har muligheten til det, og ofte forsvarer de seg lavt i banen. Det skal alltid være kontroll og spillere som ligger i balanse – det forbinder jeg med kjedelig fotball, sier Deila.

Sammen med sportsdirektør Jostein Flo har Godset-treneren vært på studieturer hos Manchester City, der han både har diskutert fotball med Mancini og særlig utviklingssjef Patrick Vieira.

Franskmannen avlyste i går sin planlagte tur til Drammen etter sparkingen av Mancini, men Deila er trygg på at det tette samarbeidet med Manchester-klubben vil bestå.

- Det håper jeg. Jeg vet at det er andre fra Manchester City som kommer i morgen. Det er viktig for oss, sier han.

Les også: Berg forstår City-ledelsen: – De tenker langsiktig

Mourinho
Mourinho

Drømmer om Mourinho
Deila innrømmer at han drømmer om viss portugiser som ny City-manager.

- Jeg håper de får en spennende manager, og at vi får komme inn på teppet og se hva han driver med. Drømmen hadde vært at Mourinho eller noen sånne hadde tatt over.

- Men det er Pellegrino det snakkes mest om nå?

- Ja, han er ikke så gæren han heller, sier Deila med et smil.