Richard Swanson
Richard Swanson

Mann (42) skulle drible seg helt til VM – døde i trailerkrasj

Eventyreren Richard Swanson ble meid ned på en motorvei.

42 år gamle Richard Swanson fra Seattle gledet seg til fotball-VM.

Så mye at han bestemte seg for å ta med seg en blå ball og drible hele veien fra hjembyen i Nord-Amerika, til vertsbyen São Paulo. Hele 16.000 kilometer.

1. mai la Swanson ut på det han trodde skulle bli et eventyr til inntekt for prosjektet One World Futbol, som har som mål å donere fotballer til barn i utviklingsland.

swanson
swanson

Planen var å besøke elleve land, inkludert Mexico, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia og Brasil.

Etter kun tretten dager endte imidlertid reisen på highway 101 rett utenfor delstatsgrensen, hvor en trailer tirsdag meide ham ned klokken ti om morgenen lokal tid. Det skriver CNN.

Swanson ble erklært død kort tid senere på et lokalt sykehus. Sjåføren er ikke tiltalt for uaktsomhet.

– Det er med tungt hjerte vi meddeler at Richard Swanson døde i dag morges. Hans team, familie, venner og elskede vil savne ham og elske ham. Du kom deg til Brasil i våre hjerter, Richard», skriver mannens team på prosjektets Facebook-side.

Sønnen Devin er en av de som har kommentert nyheten på Facebook.

– Vi elsker deg, pappa. Med hele våre hjerter. Du er en inspirasjon for oss alle til å fortsette å drive med det vi elsker. En dag skal jeg fortsette reisen i ditt navn, skriver Devin Swanson.