DREPT: Det var 44 år gamle Sivje Schjærven som ble funnet død i sin villa på Ulvøya. Politiet tror hennes samboer drepte henne før han tok sitt eget liv.
DREPT: Det var 44 år gamle Sivje Schjærven som ble funnet død i sin villa på Ulvøya. Politiet tror hennes samboer drepte henne før han tok sitt eget liv.

Polititeori: – Sivje Schjærven ble drept av samboeren

Det var 44 år gamle Sivje Schjærven som ble funnet drept i sin egen villa på Ulvøya i Oslo søndag.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag rykket politiet ut til huset på Ulvøya etter å ha blitt varslet av bekymrede famliiemedlemmer. Der fant politiet to døde personer i luksusvillaen.

Mandag ettermiddag bekreftet politiet at de døde er samboerparet som bodde på adressen. Kvinnen ble obdusert mandag.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten underbygger politiets teori om at hun ble drept, sier fungerende leder for seksjon for vold og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid.

Mangemillionær

Saken etterforskes som et drap og et selvdrap. Politiet tror Sivje Schjærven ble drept av sin 47 år gamle samboer før han tok sitt eget liv.

KJØRTE BIL PÅ ONSDAG: En parkeringslapp i parets bil viser at bilen var i bruk så sent som onsdag 8. mai. (Foto: Asbjørn Olsen)

Politiet ville mandag ettermiddag ikke opplyse mer om motivet eller om når ugjerningen har skjedd. En parkeringslapp i parets bil viser imidlertid at bilen var i bruk onsdag 8. mai.

TV 2 kjenner til at et mulig økonomisk motiv er sentralt i etterforskningen. 44 år gamle Sivje Schjærven er medeier i Schjærven reklamebyrå, hvor hun også jobbet. Schjærven hadde i 2011 en formue på 55 millioner kronerog var registrert som eier av huset på Ulvøya.

I en uttalelse fra reklamebyrået uttrykker kollegene stor sorg over dødsfallet.

– Sivje var en helt unik person. Gjennom sin generøse personlighet var hun en sosial drivkraft og et naturlig midtpunkt for alle som jobbet hos oss. Men, fremfor alt var hun en fantastisk mor, datter og søster. Hun vil bli dypt savnet av alle venner og kolleger i Schjærven.

– Fikk penger fra familien

Schjærvens samboer flyttet til adressen i september 2012. Han hadde i 2011 verken inntekt eller formue.

Mannen drev et firma som gikk konkurs i 2011. I februar 2012 ble han dømt til 60 dagers fengsel fengsel for brudd på regnskapsloven. I retten oppga han at han var uten inntekt og at han var avhengig av økonomisk bistand fra familien.

Mannen hadde 28 krav registrert mot seg fra ulike kreditorer. Det samlede kravet var på nærmere 700.000 kroner.

– Hva som er motivet, vet vi ikke ennå. Men alle opplysninger er relevante for politiet nå og er en del av etterforskningen. Så får vi forhåpentligvis komme tilbake med flere svar i den grad det blir mulig for oss å være helt sikre på hva som var det utløsende motivet, sier Grete Lien Metlid.

LES OGSÅ: Naboer på Ulvøya i sjokk