TV 2 annonserer i dag at «Farmen 2013» skal spilles inn i Aust-Agder, nærmere bestemt på Berli.

Gården ligger idyllisk til blant innsjøer og skoger, på grensen mellom Grimstad og Arendal kommune. Beliggenheten er i skjæringspunktet mellom det maritime miljøet langs kysten og innlandet med skog og vassdrag.

Fornøyd programleder

– Det er en kjempefin gård. Vi legger ikke lista lavere for årene. Det er ikke lett å finne gårder som kan toppe de forrige, så vi er veldig glade for at vi får bruke denne. Den har både kystlinje og skog, så her kan deltakerne drive med både skogbruk og fisking, sier en entusiastisk programleder Gaute Grøtta Grav til TV2.no.

– Dette høres nesten ut som en ferie for deltakere?

– Ja, sier han og ler.

– Alt ligger til rette for et drømmeopphold deltakerne. «Farmen» er god stemning så lenge de klarer å samarbeide og utføre oppdragene.

Gaute Grøtta Grav gleder seg til ny «Farmen»-sesong: – Det er mye arbeid, men hvis man er motivert går det bra. Og jeg er motivert, sier han.

– Er det noe luksus på gården for deltakerne?

– Nei, nei, nei. Vi prøvde i fjor med at storbonden fikk badekar med varmtvann, men det dropper vi i år. Nå må deltakerne bygge sin egen luksus. De må selv sette rammen for hvordan de skal ha det, sier Gaute Grøtta Grav.

Følg «Farmen» på Facebook!

Årets deltakere

Søknadsfristen for å melde seg på «Farmen» gikk ut 1. april, og Gaute sier de er i gang med å sette sammen årets gjeng.

– Vi er i god gang med å finne deltakere. Det kom inn nesten 6000 søknader, og vi har reist rundt til de største byene for å intervjue flere av dem. Selve castingen foregår i Oslo i slutten av mai, så ingenting er bestemt ennå.

Innspillingen starter i august, og det er ingen tvil om at Gaute gleder seg.

– Ja visst, selvfølgelig! For meg er «Farmen» mye jobb og det tar to og en halv måned, men så lenge man er motivert går det bra. Og jeg er motivert. Jeg tror det blir ekstremt bra, sier han.

Les også: TV 2 lager kjærlighetsprogram med funksjonshemmede

Farmen-gården ligger idyllisk til i blant innsjøer og endeløse skoger, på grensen mellom Grimstad og Arendal kommune. (Foto: Alex Iversen)

Gården eies av Bjørg og Karl Vangsnes. Gården har vært i Karls familie i lange tider, og han har bodd der i kortere og lengre perioder i løpet av livet. I 2004 ble Bjørg og Karl pensjonister og flyttet permanent ut til Berli. Nå skal datteren ta over gården, men i mellomtiden skal Farmens deltakere få bo der. (Foto: Alex Iversen)

Området rundt Berli Gård har i flere hundre år levert trevirke til skipsindustrien, og skogdrift, sammen med jordbruk vært de viktigste næringene i området. (Foto: Alex Iversen)