Ford Mondeo har vært en Norsk folkefavoritt i mange, mange år
Ford Mondeo har vært en Norsk folkefavoritt i mange, mange år

Ford Mondeo: Nå er plassmesteren blitt billig

Dette er en fornuftig bruktbil til barnefamilien, sier Brooms bilekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Jeg ser etter ny bil til ca. 150 000 kroner. Tenker litt stor, kurant og fornuftig og ikke for gammel stasjonsvogn da det er familieforøkelse på gang. Tenker ikke eldre enn 2010-modell og max 100 000 km.

Regner med at du har noen forslag?

Hilsen Morten og Line.

Benny svarer:

Hei på dere!

Ja da – det har jeg! Om ikke mange så i alle fall et par. Men dine kriterier om stor, ikke eldre enn 2010 og max 100 000 km setter allikevel en god del begrensninger her.

Hva som er stort kommer jo an på øyet som ser. Den første jeg tenker på her er Ford Mondeo. Den er stor – en av de største faktisk. Leter du litt skal det være mulig å få denne til å passe innunder dine kriterier – uten å måtte fire mye ...

Denne har i tillegg - og ikke uten grunn – fått mye skryt for gode kjøreegenskaper og presis styring. Men jeg tror kanskje at du for å holde prisen nede må nøye deg med 1,8-liters dieselen på 100 hk.

Funker den også, men yter kanskje ikke bilens iboende kjøreegenskaper full rettferdighet. Det blir ei heller rom for "grommeste" utstyrsvariant. Men en romslig og fornuftig familiebil er det jo uansett.

Når det gjelder erkerival VW Passat, så holder denne seg noe bedre i pris og jeg tror du skal slite litt med å få denne til å passe kravspekket ditt, det samme gjelder Toyota Avensis og Mazda 6 som også er gode kandidater for deg, men som du må bla opp 30–50 000 kroner ekstra til for.

Men Volvo V50 kan du få til. Den er en god del mindre enn Mondeo og igjen snakker vi minste motor (1,6-liter diesel) og ikke grommeste utstyrsnivå. En kompakt, fin, sikker og god stasjonsvogn det også.

Så det blir altså Mondeo eller V50 jeg sitter igjen med her. Begge disse fordrer også at du leter litt aktivt og kanskje pruter litt, men det er i alle fall mine tips til deg.

Sjekk også ut Skoda Octavia og Opel Insignia. Samtidig kan vi jo oppfordre Brooms mange kunnskapsrike lesere til å komme med gode bilforslag til deg i kommentar feltet under ...

Ønsker deg lykke til med både bil og familieforøkelse.

Ford Mondeo: Et av de beste nybilkjøpene du kan gjøre

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen–og lykke til!


LES OGSÅ: Før var det enkelt–nå kan det være komplisert og dyrt


Har du innspill eller erfaringer–skriv inn i kommentarfeltet under: