Roy Johansen (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Roy Johansen (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Landslagssjefen: – Skandale for Tsjekkia med tap for Norge

Vinneren av tirsdagens duell mellom Norge og Tsjekkia spiller VM-kvartfinale 16. mai.

Stockholm (TV 2 Sporten): De norske iskrigerne hadde sjansen til å sikre kvartfinaleplassen med seier mot Sveits søndag kveld etter Canadas seier over Tsjekkia, men slet til tider voldsomt og tapte 1-3 for det som fort kan bli nettopp kvartfinalemotstanderen.

Nå ender det i stedet med en helt avgjørende kamp mot et tsjekkisk lag som forsterkes med NHL-spillerne Tomas Plekanec (Montreal Canadiens) og Marek Zidlicky (New Jersey Devils).

Les også: Tsjekkia henter NHL-spillere før møtet med Norge

– Tsjekkia har all verdens press på seg. Det er skandale der nede hvis de taper for Norge. Vi kan slippe ned skuldrene, gå ut og gi alt, sier landslagssjef Roy Johansen til tv2.no.

Tsjekkia i bedring
Med seks-sju norske journalister rundt seg midt i pressesenteret i Hovet sier Johansen at det ikke finnes noen grunn til å engste seg for tirsdagens kamp. Alt press ligger på Tsjekkia og Norge har alt å vinne. Der er en situasjon nordmennene liker godt.

Tsjekkia har all verdens press på seg. Det er skandale der nede hvis de taper for Norge.

– Det så ut til at Tsjekkia skjønte alvoret mot Canada etter å ha vært litt stillestående i de første kampene. De er et lag på vei opp som selvsagt vet hva som ligger i potten tirsdag. Vi møter ikke noe lag som går ut på halv skøyte. Vi må spille opp mot vårt beste og kanskje litt til for å slå dem, sier Johansen.

Norge har ni poeng og tsjekkerne åtte etter seks kamper. Det betyr at norsk seier sørger for lagets tredje strake VM-kvartfinale, mens tap i ordinær tid etter spilleforlengningen gir sommerferie.

– Tsjekkia er favoritter. Vi får legge alt press på dem. Nå må vi finne tilbake til energien vi har hatt mot de store nasjonene tidligere, og på en maks dag slår vi dem, sier kaptein Ole-Kristian Tollefsen til tv2.no.

Oppgitt Haugen
Målvakt Lars Haugen var oppgitt over at han ikke avverget sveitsernes første scoring søndag kveld - en puck Dinamo Minsk-spilleren selv sier han skal stoppe ti av ti ganger.

– Vi må bare glemme denne kampen, se fremover og glede oss til tirsdag. Det blir moro. Vi møter en verdensnasjon som har alt press på seg, sier Haugen.

– Spiller vi som mot Sveits, kommer vi til å få det veldig tøft. Vi må heve oss mange hakk, men jeg tror vi har en brukbar sjanse. Tsjekkerne har slitt så langt i VM så vi ser absolutt muligheter, sier Patrick Thoresen.