BARE GULT: Stéphane Badji fikk gult kort i kampen mot Strømsgodset, men Ronny Deila og Jørgen Horn mener senegaleseren burde fått rødt kort.
BARE GULT: Stéphane Badji fikk gult kort i kampen mot Strømsgodset, men Ronny Deila og Jørgen Horn mener senegaleseren burde fått rødt kort.

Slakter Badji etter disse taklingene: – Hodeløst

Strømsgodset var overlegne da Brann ble slått 2-0 på Marienlyst.

Strømsgodset-Brann 2-0

Marienlyst/Bergen (TV 2 Sporten): Strømsgodset seiler virkelig opp som en av de aller heteste kandidatene til å vinne Tippeligaen denne sesongen. I toppkampen hjemme mot Brann viste drammenserne frem finspillet som har sendt klubben opp på tabelltopp.

– Styrer fra a til å
Vertene trengte likevel en liten slump med hjelp fra Brann for å sette kveldens første. Branns 19 år gamle midtstopper Henrik Gjesdal var maks uheldig da han satte ballen i eget nett drøyt midtveis i den første omgangen, men Godsets 2-0-scoring var det ingen tilfeldighet over.

Dødlig effektive kontringer er blitt ett av varemerkene til Godset denne sesongen, og det viste laget da Adama Diomande doblet ledelsen like før pause.

Brann har vunnet alt på hjemmebane denne sesongen, men har fremdeles til gode å vinne på fremmed gress. Det klarte de heller ikke mot Godset, som befestet tabelltopp med 2-0-seieren søndag.

– Jeg er kjempefornøyd. Vi styrer kampen fra a til å. Vi føler oss aldri truet, i alle fall gjorde ikke jeg det. Vi varter opp med flere fine mål og holder potte tett bakover. Det lukter kvalitet, sier Godset-trener Ronny Deila til TV 2 Sporten.

Les også: Haugesund-marerittet fortsetter for VIF

Mener Badji burde blitt utvist
Selv om Godsets spill var det som varmet mest i Drammen, var taklingene til Branns Stéphane Badji det heteste samtaleemnet etter kampen. For i sluttminuttene av oppgjøret gikk Badji knallhardt til mot Bismark Adjei-Boateng (Nana) ved midtbanestreken. Badji ble belønnet med gult kort for taklingen - det samme gjorde Godsets Jørgen Horn etter at flere av spillerne røk i tottene på hverandre.

Badji var i fokus igjen få strakser senere. Denne gangen var det Abdisalam Ibrahim som fikk kjenne på knottene til senegaleseren.

– Jeg synes det er hodeløst når det er spilt 90 minutter og kampen er praktisk talt kjørt, så begynner han med tofotstaklinger. Jeg mener begge situasjonene burde ført til rødt kort, sier Horn.

– For meg ser det ut som det klikker for ham, at han går for en tidlig dusj. Og det burde han fått. Heldigvis så blir ikke Abdi skadet, sier Deila.

Men meningen til Deila og Horn blir ikke møtt med enighet hos Brann-trener Rune Skarsfjord.

– Det er en veldig ren takling. Det er mye kraft. Vi hadde vel en tilsvarende takling på Fredrik Nordkvelle forrige helg som ikke ble noe av. Den var mye styggere og han ble skadet i tillegg, det ble ikke Abdi i dag. Jeg synes dommeren skal styre det der, og jeg så ingenting galt med det som ble gjort, sier Skarsfjord.

Horn drar imidlertid frem fokuset dommerstanden i Norge har hatt på å beskytte spillerne som et av argumentene for at Badji burde blitt utvist.

– Da synes jeg det er rart at han ikke gir et nytt gult og sender han ut på neste situasjon, sier Horn, som nå må stå over 16. mai-kampen mot Sogndal som følger av det gule kortet han pådro seg.

Se intervjuer under:

718135

Les også: – Vi ble pissa på av dommerne på 80- og 90-tallet – nå har det begynt igjen

Selvmål av Brann
Brann troppet opp på Marienlyst med kun én spiss i startelleveren. Erik Huseklepp tok den enslige rollen på topp for bergenserne, mens måljagende Martin Pusic måtte innfinne seg i å starte på benken.

Etter å ha åpnet kampen med noen gode sjanser til Fredrik Haugen, tok likevel Strømsgodset kontroll om begivenhetene foran egne fans. Drammenserne styrte det meste i banespillet mot et kontringsorientert Brann-lag, og 20 minutter ut i kampen kom scoringen for Godset.

Brann ble presset lavt i banen og Stefan Johansen tok på seg hovemesterskoene. Med en strøken pasning fant midtbanespilleren en fremadstormende Lars Christopher Vilsvik inne i sekstenmeteren. Backen knallet ballen på tverrs i feltet og Brann-stopper Henrik Gjesdal måtte innse at han ble sistemann på ballen. 19-åringen fikk ballen i beina og geleidet den videre inn i nettet til ledelse for Godset.

Se referat fra kampen under:

718139

Diomande på pletten etter kontring
Vertene fortsatte å styre på eget kunstgress, men Brann hadde muligheter til å utligne ledelsen. Kristoffer Larsen fikk avsluttet i gunstig posisjon etter en god Brann-kontring, men Adam Larsen Kwarasey mellom stengene hadde god kontroll.

Godset-keeperen måtte igjen i aksjon kun minutter seinere da Brann fikk frispark i god posisjon. Huseklepp dyttet ballen noen få centimeter til en stillestående Amin Askar. 27-åringen viste frem sitt vanvittig tilslag da han klemte til ballen og sendte den mot Larsen Kawarasey, men sisteskansen var raskt oppe med hansken og fikk slått ballen i tverrliggeren.

Les også: Tigersprang reddet Molde-poeng

Like før pause fikk Brann kjørt seg og Godset rullet opp det som etter hvert kan sies å være et varemerke for blåtrøyene. Mounir Hamoud snappet ballen flott og satte fart fremover på banene. Fremme med sekstenmeteren leverte han videre til Muhamed Keita, som svingte perfekt inn til Adama Diomande. Da var saken biff, for Diomande fikk en enkel jobb med å styre inn 2-0 til Godset med hodet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SCORET PÅ VAKKER KONTRING: Adama Diomande scoret 2-0-målet for Godset etter en kontring tatt ut fra læreboka. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
SCORET PÅ VAKKER KONTRING: Adama Diomande scoret 2-0-målet for Godset etter en kontring tatt ut fra læreboka. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Kampen så ikke ut til å endre karakter etter pause. For Godset fortsatte å styre og sette opp store sjanser mot et stadig presset Brann-lag. Med høyt tempo hos backene Vilsvik og Hamoud fikk Brann kjørt, men Godset klarte likevel ikke å utnytte de mange sjansene som oppstod.

Vertene vant dermed 2-0 og befester sin posisjon på toppen av Tippeligaen. Brann er fremdeles med i toppen, men må begynne å ta poeng på bortebane om sesongen skal ende med en topp-plassering.

Slik startet lagene:
Strømsgodset (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey - Lars Christopher Vilsvik, Jørgen Horn, Kim André Madsen, Mounir Hamoud - Simen Brenne, Stefan Johansen - Øyvind Storflor, Abdisalam Ibrahim, Adama Diomande - Muhamed Keita
Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski - Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Henrik Gjesdal, Hassan El Fakiri - Tomasz Sokolowski, Stéphane Badji - Kristoffer Larsen, Fredrik Haugen, Amin Askar - Erik Huseklepp