Stian Blipp (Foto: Øyvind Ganesh Eknes / TV 2)
Stian Blipp (Foto: Øyvind Ganesh Eknes / TV 2)

Stian Blipp ble folkets favoritt

Ble stemt til topps og vant Publikumsprisen på «Gullruten»

Stian Blipp har tatt Norge med storm etter at han dukket opp på TV-skjermen som programleder for «Norske Talenter» med Solveig Kloppen i fjor høst. Men det var bare starten for 22-åringen fra Bergen.

Da han ene og alene skulle lede årets «Idol», fikk TV-seerne see ett talent som blomstret seg større og større i hver eneste sending.

Etter fredagens finale av «Idol» var det mange som mente at Blipp er årets vinner av talentprogrammet. Og i går ble han stemt frem av folket og kåret til Publikumsfavoritt på «Gullruten».

– Stille oppe i hodet mitt for første gang på lenge

Når TV2.no møter Stian Blipp etter «Gullruten», er han preget av utfallet.

– Nå er det stille oppe i hodet mitt for første gang på lenge. Det er helt tomt der oppe! Jeg er helt ufattelig glad at jeg har falt helt ned igjen på et nivå hvor jeg ikke fatter hva som skjer! Jeg er ekstremt takknemlig til de som har stemt på meg, sier han og legger til:

– Det er ikke skummelt med skryt, og jeg håper jeg ikke jeg bruker opp hele kvoten nå!

Se intervju med sjokkerte Stian Blipp etter «Gullruten» øverst i saken!

Les også: Her er alle «Gullruten»-vinnerne

Skal tilbake på TV-skjermen

Hva skal du videre?

– Fremover skal jeg først og fremst slappe av, også skal jeg ake meg tilbake til TV-skjermen til høsten for å lage litt mer baluba.

Hvordan ska du tilbringe kvelden?

– I kveld kommer du nok til å se meg hengende fra takrennen ett eller annet sted med noe godt i hånden mens jeg feirer.

Takketale med stand-up

Da Stian gikk på scenen i Grieghallen i Bergen for å motta prisen, brukte han like gjerne sjansen til å holde en takketale på ekte stand-up-vis.

(Saken fortsetter under videoen)

Se vinnerøyeblikket og hele takketalen her:

717858

– Jeg vil først og fremst rette en takk til min gode mann Trond Kvernstrøm som så en litt lealaus Bergenser som snakket før han tenkte, og tenkte «Hm, det hadde væt gøy å sette han på TV». Det hadde han kanskje ikke gjort hvis han hadde visst hvor mye jeg kom til å ringe ham i månedene fremover og si «Trond, jeg klarer ikke dette. Jeg klarer ikke».

– Og tusen hjertelig takk til TV 2 og programdirektør, Pil Gundelach Brandstrup, som turte å være så sinnssyk i hodet at hun turte å gi meg jobben med å lede «Idol» alene.

– Da jeg satt i det møtet, så tenkte jeg at jeg like gjerne kunne sittet i et møte med Statoil og de kunne sagt «Du, vi har lyst til at du skal bygge en oljerigg». Og jeg svarer «Jeg har aldri bygget noe særlig oljerigg før». Og de svarte «Du begynner på mandag».

Les også: Newton-babens bannesjokk på Gullruten: – What the F***?

Strippet for stylisten sin

– Også vil jeg takke alle på «Idol»-crewet som har spilt meg god denne sesongen. Dere er helt sinnssykt fantastiske, for at dere holder ut av meg.

– Alt fra stylisten min Elin som jeg stripper for etter hver sending helt til hun blir flau og går ut. Og min produsent Jannicke Engan som av og til holder ut med at jeg kommer på generalprøven i kjole fordi jeg vil være Solveig Kloppen.

– Så vil jeg takke alle dere som har stemt, dere er verdens beste. Jeg håper dere følger meg i mange å fremover.

Les også: – Kjendisvenner mer stas enn vanlige venner

Se intervju med Stian Blipp på rød løper før «Gullruten»:

717817

Se video av alle «Gullruten»-vinnerne:

717852

Se Selda Ekiz banne på TV:

717847