HEMMELIGHETER TIL SALGS: Dopinglegen Fuentes skal være interessert i å selge dopinginformasjon til høystbydende.
HEMMELIGHETER TIL SALGS: Dopinglegen Fuentes skal være interessert i å selge dopinginformasjon til høystbydende.

Dopinglegen vil selge informasjon til høystbydende

– Hvordan jeg forberedte et lag til Champions League, skal være en av kategoriene som er til salgs.

Eufemiano Fuentes er ansett for å være den fremste dopinglegen i sportsverdenen og er sett på som hjernen bak «Operasjon Puerto» som ble avslørt i 2006. Rettsaken mot han ble avsluttet forrige uke og der ble Fuentes dømt til ett års fengsel. Nå ønsker han å avsløre sine hemmeligheter. Mot betaling.

Skal være snakk om Champions League-lag
En del av dommen sier at han får ikke praktisere som lege de fire neste årene. Det er ventet at han vil anke dommen. TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad skrev på sin blogg at dommen var «et nederlag for ren idrett».

Men nå kan det se ut til at informasjonen kommer fram i lyset.

Ifølge engelske The Guardian skal Fuentes være villig til å selge sine hemmeligheter. "Hvordan jeg forberedte et lag til å spille Champions League" skal være én av kategoriene som er til salgs.

LES OGSÅ: Real Madrid vil saksøke dopinglegen Fuentes
LES OGSÅ: Dan Eggen så plakat på Idrettshøgskolen: – EPO til salgs

Syklister bare 30% av kundene
Den spanske legen har tidligere uttalt at syklister bare utgjør 30% av klientene. Hittil har det vært ukjent hvem som utgjør de resterende 70% er, men dette kan i løpet av mai bli offentliggjort.

Guardian skriver at det skal være snakk om avsløringer omkring spanske lag i Champions League, vinnere i London Marathon og medaljører i olympiske leker.

– Mitt medisinske forhold til vinnere av Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España, er en annen kategori som er til salgs.

Og det skal ifølge hans advokat ikke være mangel på interesserte kjøpere.

– Han har mottatt en rekke forespørsel fra flere medieselskaper med tilbud om penger. Dette er punkter han kan prate om, men han vil ikke gjøre det før anken er unnagjort senere i mai, sier hans advokat José Miguel Lledó ifølge Guardian.

Spanske og brasilianske fotballspillere sett på klinikken
Fuentes ble i rettsaken anklaget for å ha tappet blod fra syklister og seinere injisert det igjen for å øke oksygenopptaket deres. Over 200 blod- og plasmaposer ble beslaglagt fra frysere og kjøleskap i hjemmene deres i Madrid. Avsløringene bidro til at ryttere som Ivan Basso, Michele Scarponi, Alejandro Valverde og Jörg Jaksche ble utestengt. Og nå kan det komme flere.

Ett vitne i rettsaken mot Fuentes, Jesus Manzano, uttalte blant annet at han hadde sett spanske og brasilianske fotballspillere på klinikken.

Etter dette utspillet er det nok noen idrettsutøvere som har hjertet i halsen.