Petter Northug (Foto: Scanpix)
Petter Northug (Foto: Scanpix)

Northug tilbakeviser landslagskritikk

Petter Northug har ytret ønske om å stå på egne bein i oppkjøringen til Sotsji-OL i 2014. Likevel tilbakeviser han at han har kritisert landslagsledelsen.

Ifølge VG var én av hovedgrunnene til at Petter Northug tvilte på et fortsatt samarbeid med landslagsledelsen at han var misfornøyd med lederskapet, noe landslagstrener Trond Nystad ikke hadde hørt tidligere.

– Det kan bety ett av to. Enten har han ikke lyst eller turt å ta det opp, eller så er alt veldig bra. Jeg forholder meg til at sist gang vi snakket sammen så var planen at han skulle gå OL, verdenscup og Tour de Ski. Avgjørelsen er ikke tatt. Han vurderer forskjellige ting, sa han til VG.

I en SMS sendt til NTB skriver Northug at han ikke kritiserer ledelsen:

– Det virker som om VG forsøker å skape en konflikt som ikke finnes. Jeg er svært fornøyd med tilværelsen på landslaget gjennom ti år. Det norske opplegget er best i verden, skriver han.

Northugs fremtidsplaner har vært bredt omtalt og tidligere i uken ble det kjent at Coop er villige til å legge et tosifret millionbeløp på bordet for å få til en avtale. Northug forteller videre at han er i samtaler med landslagsledelsen om fremtiden. (©NTB)