VAR FØRSTEVALG: José Mourinho var egentlig førstevalget til Sir Alex Ferguson.
VAR FØRSTEVALG: José Mourinho var egentlig førstevalget til Sir Alex Ferguson.

– Mourinho var Fergusons førstevalg

Den portugisiske avisen Record hevder at José Mourinho takket nei til Manchester United-jobben av familiære årsaker.

Torsdag ble det bekreftet at det er Everton-manager David Moyes som skal erstatte Sir Alex Ferguson fra og med 1. juli. Men nå tyder ting på at Moyes ikke var førstevalget - som det først ble rapportert.

Vennskapet mellom Mourinho og Ferguson har strukket seg helt siden portugiseren tok over sjefsstolen på Stamford Bridge sommeren 2004. Det har vært en kjærlig tone dem i mellom og de har mange ganger pratet varmt om hverandre.

Da Real Madrid slo Manchester United i Champions League-åttendedelsfinalen tidligere i vår brukte Mourinho intervjuene i etterkant til å legge inn det mange anså som en jobbsøknad til å få jobben med å erstatte Ferguson.

LES OGSÅ: Chelsea møter Benfica i finalen – fansen ønsket Mourinho velkommen «hjem»
LES OGSÅ: City-giganten spiller for fremtiden sin

Og da meldingen om at Ferguson skal gi seg etter denne sesongen kom tidligere denne uka var det Moyes og Mourinho som var favorittene til å ta over. Men det var altså Everton-manageren som får den massive jobben med å fylle Fergusons gigantiske sko.

Nå kommer det meldinger om at Moyes ikke var førstevalget til Ferguson.

Mourinho fikk visstnok tilbudet om å ta over på Old Trafford først, og da takket 50-åringen nei av hensynet til familien. Det melder hvertfall den portugisiske avisen Record som blir gjengitt av AS fredag ettermiddag.

Familien Mourinho bodde i London fra 2004 til han ble ansatt som Inter-manager i 2008, og den portugisiske familien likte livet i den engelske hovedstaden. Manageren var svært populær blant Chelsea-fansen og er sterkt ønsket tilbake på Stamford Bridge. Med Rafael Benitez på tur ut ligger muligheten der, spesielt siden han virker lei av å tilværelsen i Real Madrid.

Da hjelper det også på Mourinhos ene datter skal studere i metropolet fra høsten av, og konen til Mourinho har blitt sett i London stadig oftere den siste tiden. Og det var konen som til slutt bestemte seg for at familien ønsker å bo i glamorøse London.

LES OGSÅ: Benítez tror Mourinho overtar som Chelsea-manager
LES OGSÅ: Benitez månedens manager – får skryt fra Ferguson

At Mourinho tar over den ledige Chelsea-jobben etter sesongen virker stadig mer sikkert, og kanskje spesielt uttalelsene han kom med i etterkant av Mesterliga-exiten mot Borussia Dortmund sist uke.