Husker du denne reiseglade karen som TV2.no fortalte om 2. april? For ti år siden satte han seg som mål å besøke alle verdens 198 land.

Da vi intervjuet ham manglet 37-åringen kun ett land. Nå har drømmen blitt en realitet.

I bloggen sin skriver Gunnar: «The fat lady sings. They think it's all over. It is now.»

Saken fortsetter under bildet!

JUBELDAG: 8. mai landet Gunnar Garfors på Kapp Verde, det eneste av verdens 198 offisielle land nordmannen ennå ikke hadde besøkt. Her skal han feire reisebragden sammen med venner og familie (Foto: Garfors.com)

LES OGSÅ: – Vil du dø? Lykke til!

Feiring med venner

8. mai landet han på Kapp Verde, sør for Kanariøyene. Der skal han feire bragden sammen med venner og familie, slik han tidligere har lovet i intervjuer med TV2.no.

– Jeg er utrolig heldig. To brødre og en søster har kommet ned hit, i tillegg til åtte-ni venner. Vi skal snorkle, bade og fiske, samt spise god mat og ha det hyggelig sammen, sier Garfors til NRK.no.

I bloggen forteller han at det nå skal bli et antiklimaks aldri mer å oppleve adrenalinrushet ved å sette sine bein i et nytt land igjen.

Mange lurer på hvordan Gunnar klarer å sette av så mye tid til reising. Han har full jobb og er ansatt i NRK, men har siden 2008 vært leid ut til et datterselskap.

– Jeg har verken kone, hund eller barn og bor billig i en leilighet i Oslo jeg kjøpte i 2000. Jeg bruker alt jeg tjener på reisene, men jeg klager ikke, humrer Garfors, som er daglig leder i Norges Mobil-TV.

Farefull ferd

37-åringen som opprinnelig er fra Naustdal i Sunnfjord, reiser også mye i forbindelse med jobben. Dermed kombinerer han nytte med hygge.

Gunnar har ikke bare frekventert eksotiske strender og verdensmetropoler. Han har også vært nødt til å besøke verdens farligste land. Dette har han utrolig nok klart uten å havne i klørne til voldsmenn, bevæpnede opprørere, lommetyver og pirater.

– Dette er jo en form for galskap, men alle trenger vel en hobby, sier Gunnar Garfors.