david moyes og ole gunnar solskjær (Foto: SCANPIX)
david moyes og ole gunnar solskjær (Foto: SCANPIX)

Solskjær om Moyes: – Han er det rette valget for United

Men Molde-manageren bare flirer av ryktene om at han selv er aktuell for Everton.

Aker Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Torsdag ettermiddag ble nyheten som «alle» har visst i lang tid endelig bekreftet: David Moyes overtar for Alex Ferguson som ny Manchester United-manager.

– Jeg vet det vil bli vanskelig å ta over for historiens beste manager. Men muligheten til å lede Manchester United er ikke noe som kommer veldig ofte, sa en henrykt Moyes.

Les også: Solbakken tror Solskjær kan ta over Everton
Les også: Slik hylles legenden Sir Alex i britiske medier

– Støpt fra samme formen som Ferguson
Tidligere United-stjerne Ole Gunnar Solskjær fryder seg over ansettelsen.

– Hvis de skal hente en mann utenfra, så var Moyes den rette. Han er støpt fra den samme formen som Alex Ferguson: De er veldig like når det gjelder arbeidsmoral og disiplin, og spillerne har lyst til å spille for dem, sier han til tv2.no.

– Jeg er veldig godt fornøyd med dette valget. Jeg er helt trygg på at det er det rette valget for United, påpeker Molde-manageren.

– Så United-fansen kan puste rolig ut over at de har funnet den rette?

– Ja, helt klart!

Se og nyt: Gryttens Ferguson-hyllest: «Så er den lange dagen over»

– Moyes' statistikk vil bedres
Moyes' manglende titler og erfaring fra ute i Europa har vært trukket frem som de store minusene ved ansettelsen. Solskjær bekymrer seg likevel ikke.

– Han har ikke vært manager for en klubb som Manchester United før, med den type kvalitet blant spillerne som er der. Jeg mener ikke å fornærme noen av Everton-spillerne. For Moyes har gjort en fantastisk jobb med dem. Men han kommer nok til å få en bedre statistikk etter hvert, sier Solskjær med et smil.

Den tidligere United-spissen har vært en av mange navn som nå koples til den snart ledige managerstolen i Everton.

Solskjær bare flirer av ryktene.

– Jeg hørte det var noen som sa det her tidligere i dag. Det er bare sånn det er. Jeg har en jobb her som jeg trives med og lærer mye av, sier han.