moyes_4
moyes_4
ORIGINALEN OG ERSTATTEREN?: The Times hevder å vite at David Moyes er mannen Manchester United ønsker å erstatte Sir Alex Ferguson med.  (Foto: Martin Rickett)
ORIGINALEN OG ERSTATTEREN?: The Times hevder å vite at David Moyes er mannen Manchester United ønsker å erstatte Sir Alex Ferguson med. (Foto: Martin Rickett)

Everton bekrefter: Moyes forlater klubben - vil til Manchester United

Og United-glipp «avslørte» ny manager på Facebook.

Alt tyder på at det blir David Moyes som blir Sir Alex Fergusons etterfølger i Manchester United.

Nå bekrefter Everton at Moyes forlater klubben etter denne sesongen.

– Manageren møtte styreformann Bill Kenwright tidlig i går kveld, og han bekreftet sitt ønske om å gå til Manchester United, skriver Everton på sine nettsider.

– Styreformannen, på vegne av klubben, vil gjerne takke David for det massive bidraget han har kommet med for Everton siden han ankom i mars 2002. Han har vært en fantastisk manager, heter det videre i Evertons pressemelding.

– Ferguson må holde seg unna
Moyes sine to siste Premier League-kamper for Everton blir mot West Ham og Chelsea. Klubben vil starte jakten på hans etterfølger umiddelbart.

– United får den stabile og trygge manageren som har gjort et veldig godt håndverk over lang tid i Everton, sier TV 2s fotballekspert Ståle Solbakken.

– Moyes har gjort det bra i Everton, men etter å ha vært der i elleve år mangler han en cuptriumf. Everton kan ikke vinne Premier League, men de har hatt sjansen til å vinne en cup.

Solbakken er spent på å se hvordan Moyes vil takle nivåforskjellen mellom å styre Everton og United.

– Han skal ut på et transfermarked som han aldri har vært på før. Han skal jakte spillere på en høyere hylle og han skal spille Mesterliga. Det er noe helt annet enn å spille Premier League. Sånn sett er det jo noen utfordringer, sier Solbakken.

– Det kan skje at United ikke vinner noe neste år. Dersom de ikke gjør det, kan Moyes fort få stempelet som manageren som ikke vinner.

Etter at nyheten om at Ferguson gir seg som United-manager sprakk onsdag, har skottens videre rolle i klubben blitt heftig diskutert. Solbakken mener at det kun er en ting som vil fungere i fortsettelsen.

– Ferguson må holde seg unna. Det kan ikke være sånn at Ferguson skal være tett på laget. Det går bare ikke. Har du gitt deg, så har du gitt deg. Men jeg tror ikke det blir noe problem, for Moyes er nok klinkende klar på hvordan det skal være, sier Solbakken.

United-glipp
Allerede i går meldte britiske medier at Everton-manageren ville blir etterfølgeren, og oddsen på at Moyes blir Manchester United-manager er så lav at det ikke er noe poeng i å sette penger på det.

Men før noe er blitt offisielt «offentliggjorde» Manchester United at Moyes tar over for Ferguson ved en glipp. På sine Facebook-sider har de lagt ut et bilde der fansen kan ønske den nye manageren velkommen.

«#UNITEDCONTINUED, Send your personal welcome to our new manager David Moyes», står det på bildet.

På godt norsk: «Send din personlige velkomsthilsen til vår nye manager David Moyes».

FÅ GÅSEHUD: Se Gryttens Ferguson-hyllest: «Så er den lange dagen over»

Artikkelen oppdateres!