Ronaldo
Ronaldo

Uniteds styreformann møtte Ronaldo-agent i Madrid

Føler seg trygge på Old Trafford-retur.

Det var på alle måter en begivenhetsrik dag for Manchester United-fansen onsdag. Først kom meldingen om at Sir Alex Ferguson gir seg som manager etter sesongen. David Moyes vil etter alle solemerker ta over etter sin landsmann.

Seint onsdag kveld kom det også frem at Wayne Rooney har bedt om å få forlate Old Trafford. Det skjer samtidig som rødtrøyene ifølge Daily Mail er svært nær ved å sikre seg Cristiano Ronaldo fra Real Madrid.

Les: Ferguson gir seg - blir styremedlem
Les også: Rooney vil bort – igjen

Ronaldo-retur?
Det gjenstår å se om Rooney vil legge inn en offisiell transfersøknad. Chelsea skal være interesserte i å hente ham, det samme er Bayern München og PSG. Det er fortsatt uvisst hvem som leder den franske klubben neste sesong. Ifølge flere medier er det stor sannsynlighet for at Carlo Ancelotti ta over Real Madrid etter Mourinho.

I alt kaoset med Ferguson og Rooney har David Gill vært i møter med Jorge Mendes, Cristiano Ronaldos portugisiske agent. Ifølge kilder tett på klubben er man trygge på at Ronaldo returnerer til sin gamle lekegrind.

Les: Dette er Fergusons beste og verste kjøp
Les også: Her er Fergusons beste «hårfønere»

– Fergie vil ha Ronaldo
Det blir neppe Gill som ser at overgangen går i orden. Han er nemlig ferdig i Manchester-klubben 30. juni.

Det er ventet at Manchester United må bla opp omtrent det samme beløpet som Real Madrid kjøpte Ronaldo for i sin tid. Det er ingen hemmelighet at Sir Alex Ferguson har et svært tett forhold til sin tidligere elev.

Ronaldo var heller ikke sen med å hylle Ferguson da nyheten om skottens avskjed sprakk.

«Thanks for everything, Boss», skrev Ronaldo.

Senest da Manchester United tapte for Real Madrid i Mesterligaen sa Ferguson at han håpet på en Ronaldo-retur til Old Trafford, men at han ikke hadde fått noen signaler som tilsa at det kom til å skje.

– Såvidt jeg vet, er dette bare rykter. Ronaldo har to år igjen av kontrakten og jeg tror dette er en del av forhandlingene rundt en ny kontrakt, sa Ferguson den gang.