Suzann Pettersen
Suzann Pettersen
NUMMER FEM: Suzann Pettersen klatret til femteplass på verdensrankingen. (Foto: Eugene Tanner/Ap)
NUMMER FEM: Suzann Pettersen klatret til femteplass på verdensrankingen. (Foto: Eugene Tanner/Ap)

Tuttas liv blir tv-serie

Suzann Pettersen letter på sløret og vil la et kameracrew følge henne overalt. – Drømmegjesten er Barack Obama, sier hun til TV 2 Sporten.

Vika (TV 2 Sporten): Suzann Pettersen har nylig klatret til tredjeplass på verdensrankingen, og er for tida kanskje den heteste kvinnen i golfsirkuset.

TV 2 Sporten møter Tutta i Norge under en sjelden friuke fra LPGA-touren, men 32-åringen kan avsløre at det i fremtiden kan bli lettere å følge henne på nært hold: Livet hennes skal nemlig bli tv-serie.

– Rart å ha kameracrew etter seg hele tiden
Etter det TV 2 Sporten erfarer arbeides det i disse dager med å utforme et manus til serien, og Pettersens nyetablerte managementselskap, SP Management, er i dialog med flere norske produksjonsselskap om å lage serien. Arbeidstittelen på prosjektet er «Fra Holmen Terrasse til Det hvite hus», som beskriver den lange veien fra oppveksten i Oslo til golfinvitasjonen fra president Barack Obama.

LES OGSÅ: Obama vil spille golf med Suzann Pettersen

Selv er Tutta spent på utfallet.

– Det hadde vært morsomt å lage en serie om mitt liv. Hvis du spør meg så er det kanskje ikke så spennende, for jeg vet jo hva det handler om, men for alle andre kan det kanskje være interessant. At det er noe som kommer til å skje, det tror jeg nok, sier hun.

Golfesset er klar på at hvis serien blir en realitet, skal det gjøres skikkelig.

– Jeg syns det er litt rart å skulle ha et kameracrew rundt seg hele tiden, men det får bli på de riktige premissene, sier hun med et lurt smil.

Hvor tett på er du villig til å slippe kameraene innpå deg?

– Hvis vi skal gjøre det så må jeg lette litt på mine egne rammer. God tv er jo vanskelig å lage det, men vi får gjøre vårt beste, svarer hun.

Ikke sett Sirkus Northug
I vinter ble vi bedre kjent med Petter Northug i «Sirkus Northug» på TV 2, men ifølge Pettersen er ikke realityserien om langrennsstjerna modell for serien om hennes liv.

– Jeg har ikke fått sett noe av «Sirkus Northug», jeg har kun sett en reklamesnutt der han var morsom på sin måte, men jeg har hørt mange gode tilbakemeldinger på at man fikk sett Petter fra en litt annen side.

– Det er klart at når man er i media i konkurransesituasjoner hele tiden så kan det fort bli veldig ensformig, og man får kanskje ikke sett personligheten oppi det hele, forklarer hun.

Sees fra ny side
Pettersen tror likevel ikke publikum vil få bakoversveis av å få et innblikk i golfstjernas liv.

– Jeg vet ikke om folk vil bli så overrasket, men kanskje folk får opp øynene for alt det arbeidet som legges ned for å være i verdenstoppen, tror hun.

Det som er helt klart, er at serien kan bli full av interessante gjesteopptredener. Pettersen har et enormt nettverk i USA, og særlig blant kjendiser.

– Golf er stort i USA og det er populært å spille med de beste. Så jeg har møtt mange ulike karakterer opp gjennom årene, og noen har man bedre kontakt med enn andre.

Donald og Obama gjester?
Blant dem er tv-kjendis og milliardær, den eksentriske Donald Trump.

– Hehe, Donald er en ivrig entusiast som følger nøye med på karrieren min, og det stemmer at han ringer i ny og ned.

Han er riktignok ikke drømmegjesten i serien.

– Det hadde vært kulest med president Obama, smiler Suzann.