Ferguson mot WBA. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Ferguson mot WBA. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Her er hele Fergusons takketale

Takker kona og Bobby Charlton. Les hele pressemeldingen fra tidenes fotballtrener.

Følg Ferguson-avgangen minutt for minutt i livesenteret

Onsdag melder Manchester United at klubbens manager Sir Alex Ferguson trekker seg etter sesongen. Avgangen skaper massive reaksjoner fra en samlet fotballverden. Ferguson endte dermed med 49 titler totalt i løpet av sin managerkarriere.

Les også: Nå er det offisielt! Ferguson gir seg – blir styremedlem
Les også: Solskjær blant favorittene til å overta etter Ferguson

Her er Fergusons avskjedsord fra klubbens hjemmeside i sin helhet:

«Etter sin avgjørelse om å legge opp, sier Alex Ferguson:

– Avgjørelsen om å legge opp er en jeg har tenkt på lenge og som jeg ikke har tatt lett på. Det er det rette tidspunktet.

– Det var viktig for meg å forlate organisasjonen når den var sterkest mulig, og jeg føler at jeg har gjort det. Kvaliteten til denne ligavinnende troppen, og balansen i alderen, lover bra for fortsatt suksess på høyeste nivå, mens strukturen på ungdomsavdelingen vil sørge for at langtidsutsiktene fortsatt vil være lyse.

Les også: Henning Berg: – Han er en av de største

– Våre treningsfasiliteter er blant de fineste globalt, og hjemmet vårt på Old Trafford er rettmessig sett på som et av de beste i verden.

– I fortsettelsen er jeg henrykt over å ta over rollen som både direktør og ambassadør for klubben. Disse aktivitetene, sammen med min mange andre interesser, er det jeg ser frem til i fortsettelsen.

– Jeg må takke min familie for deres kjærlighet og støtte, som har vært helt essensiell. Min kone Cathy har vært en nøkkelfigur gjennom hele karrieren min, en klippe av stabilitet og oppmuntring. Ord strekker ikke til for å uttrykke hva dette har betydd for meg.

– Spillere og ansatte, tidligere og nåværende, må jeg takke for en imponerende grad av profesjonalitet og hengivelse som har hjulpet oss til så mange triumfer. Uten deres bidrag vil ikke denne klubben vært så rik.

– I mine tidligere år, med støtte fra styret, og Sir Bobby Charlton spesielt, ga meg selvtilliten til å bygge opp en fotballklubb, bare ikke et fotballag.

Les også: Fergie hylles av en hel fotballverden

Følg Ferguson-avgangen i livesenteret

– I det siste tiåret har Glazer-familien gitt meg en ideell plattform å styre Manchester United, og jeg har vært ekstremt heldig som har fått jobbe med en talentfull og tillitsverdig Chief Executive i David Gill. Jeg er utrolig takknemlig overfor dem alle.

– Til fansen, takk til dere. Den støtten dere har gitt meg opp igjennom årene har vært rørende. Det har vært en ære og et enorm privilegium å ha hatt muligheten til å lede klubben, og jeg har verdsatt all min tid som manager i Manchester United.”

Sir Alex Ferguson»

Se oppsummering av karrieren her:

717246