Fergie ny
Fergie ny

Solskjær blant favorittene til å overta etter Ferguson

David Moyes, José Mourinho og Jürgen Klopp nevnes som hete kandidater.

Følg Ferguson-avgangen minutt for minutt i livesenteret

Siste: Sky Sports melder at David Moyes er i «pole position» til bli ny United-manager

Sir Alex Ferguson skulle egentlig gi seg etter 2001/02-sesongen, men valgte å fortsette - i elleve sesonger. Nå er skottens regjeringstid i Manchester United kommet til veis ende.

Det bekrefter Manchester United på klubbens offisielle hjemmeside.

LES: Ferguson gir seg - blir styremedlem

Hvem håper du tar over etter Ferguson? Stem og diskuter!

Om det er vanskelig å hoppe etter Wirkola, vil det definitivt være vanskelig å ta over etter Ferguson. I løpet av sine 26 år ved roret på Old Trafford har 71-åringen sørget for å holde pokalpusserne i kontinuerlig arbeid.

Hvis United har bestemt seg for at Ole kan klare jobben, så bryr de seg ikke om han ligger først eller sist

Premier League-trofeer er kommet inn på løpende bånd. To Mesterliga-pokaler er det også blitt for Ferguson, i tillegg til fem FA Cup-pokaler og fire Ligacuppokaler.

Engelske medier er proppfulle av spekulasjonssaker om hvem som overtar stafettpinnen etter «Fergie». David Moyes og José Mourinho er bookmakernes favoritter, men også Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær nevnes.

Sky Sports hevder at den nye manageren vil bli offentliggjort i løpet av de neste 48 timene.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

– Vi skal ikke se bort fra Mourinho, selv om de fleste tenker at han er på vei til Chelsea. Men det er flere høyt oppe i United-systemet som er skeptiske til Mourinho, som for eksempel Bobby Charlton. De synes det er for mye utenomsportslige ting og uverdige uttalelser. Det kommer garantert til å spille inn, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker.

Han er rask med å legge til at Mourinho sin merittliste bør gjøre ham høyaktuell.

– Han er åpenbart en vinner med en erfaring og personlighet som vil kunne klare en sånn jobb.

– Når det gjelder Moyes så har han en solid CV. Han har lang Premier League erfaring og har overprestert med vanskelige rammevilkår. Han virker god til å bygge lagånd. Det er lite støy i Everton, og det er nok en veldig viktig pluss for Moyes. Men han mangler erfaring som manager i en så stor klubb som United. Han har aldri vunnet noe. Han har aldri vært manager i en klubb med de største stjernene og det største budsjettet. Moyes har knapt vært i Europa, så det er en del ting som taler imot ham, påpeker Alsaker.

Han ser på Solskjær som et litt for dristig valg.

– For meg virker det som et altfor stort sprang. Det har ikke noe å gjøre med dagens resultater i Molde, selv om de er interessante. Det er nå han for første gang må demonstrere hva han duger til når han står i en krise. Det svaret har vi ikke ennå, sier Alsaker.

Ståle Solbakken er ikke like bombastisk som Alsaker. Han mener Solskjær ville håndtert en managerjobb i United bra. Molde-treneren er blant de fem største favorittene til å overta etter Ferguson.

– Det sier litt om hans standing i United. Hvis United har bestemt seg for at Ole kan klare jobben, så bryr de seg ikke om han ligger først eller sist. Han kjenner støtteapparatet og han kjenner klubben. Det ville være en sensasjon, men det har skjedd sensasjoner med den gutten der før. Det var ingen som trodde han skulle score et eneste mål da han satt på flyet over til England den første gangen, sier Solbakken.