Jon Ludvig Hammer slo regjerende verdensmester Vishy Anand. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
Jon Ludvig Hammer slo regjerende verdensmester Vishy Anand. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)

Sjakksjokk da Jon Ludvig (22) slo verdensmester Anand

Ranket som nummer 197 i verden vekket Jon Ludvig Hammer sjakkverden da han slo regjerende verdensmester Vishy Anand tirsdag.

De to møttes i lynsjakkturnering i Stavanger i forbindelse med åpningen av Norway Chess-turneringen. Resultatene i lynsjakken avgjør videre kampoppsett for de ti deltakerne i eliteturneringen.

– Dette er definitivt den største utfordringen jeg har møtt. Det er en mulighet jeg virkelig vil prøve å gjøre det meste ut av, sa Hammer før de ni lynsjakkrundene.

Les også: Sjakk-Carlsen med uavgjort mot VM-motstander

Som den dårligst rankede spilleren i turneringen ligger Hammer som nummer 197 i verden. De andre ni deltakerne er rangert fra nummer 16 og oppover.

Forventningene var ikke veldig høye før møtet med Viswanathan Anand fra India i sjuende runde. Verdensmesteren er ranket som nummer fem i verden, men Hammer vant. Før turneringen forklarte Hammer hvordan noe slikt skulle kunne skje:

– Når så sterke spillere møtes, er de avhengige av å ha en god dag og bruke alle sjanser som byr seg. I mitt tilfelle trenger jeg nok også at motstanderen har en dårlig dag, sa Hammer ydmykt. (©NTB)