Tone Damli Aaberge på Senkveld (Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures, © ps)
Tone Damli Aaberge på Senkveld (Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures, © ps)

Tone Damli snakker ut om bruddet med Aksel Hennie

– Jeg får fortsatt klump i halsen når jeg prater om det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I februar i år kom nyheten om at forlovelsen mellom artist og «Idol»-dommer Tone Damli Aaberge (25) og skuespiller Aksel Hennie (37) er brutt.

Hittil har ingen av partene ønsket å snakke med norsk presse om bruddet – men under innspillingen av TV 2-programmet «Senkveld» tirsdag ettermiddag åpnet Damli Aaberge seg for programlederne Thomas Numme (43) og Harald Rønneberg (39).

– Det var helt forferdelig. Aller helst hadde jeg lyst til å grave meg lengst mulig ned, sier Tone Damli til «Senkveld».

– Jeg gikk som en vandrende utstillingsdukke

Tone Damli Aaberge i Senkveld (Foto: Tor Gunnar Berland )
På tross av bruddet fortsatte Tone med både Melodi Grand Prix-deltakelse i Sverige og som «Idol»-dommer i Norge.

– Det har seg sånn at jeg har ikke mulighet til å sette en vikar i jobben min. Det finnes bare en Tone Damli Aaberge, så jeg må stille. Og jeg klarte det, selv om det ikke var det jeg hadde mest lyst til å gjøre.

Se video øverst i saken!

Det var ikke kult, kunne Tone fortelle.

– Jeg følte jeg gikk som en vandrende utstillingsdukke. Folk på ICA kom bort og ga meg et klapp på skulderen og sendte meg sympatiske blikk, men det er ikke det du har lyst til når du har det vondt. Du har ikke lyst til at folk skal vite hva du går gjennom. Du har lyst til å være totalt usynlig, men det funket ikke.

Se også: Her starter bruddryktene om Tone Damli og Aksel Hennie

Det er kjempekjipt

Aksel (Foto: FameFlynet)
Da bruddet ble kjent tok pressen av. Det var enorme mengder med artikler i både aviser og på nett.

– Jeg har aldri erfart det før, og jeg hadde aldri forestilt meg hvordan det ville bli. Men det skal sies at jeg har aldri gitt pressen noen ting. Jeg har ikke kommentert en ting på det, allikevel er det laget uttalige saker rundt det, og det er kjempekjipt.

– Når Dagbladet ringer på døra de for de skal ha en kommentar, det er ikke morsomt, forteller en åpen Tone.

Fortsatt en privatsak

Det er fortsatt tungt å snakke om bruddet med Aksel Hennie, forteller Tone Damli Aaberge i Senkveld. (Foto: Tor Gunnar Berland )
Som offentlig person må man tåle en del mener Tone, selv om hun presiserer at det fortsatt er en privat sak.

– Det er kjempeprivat, og det føler jeg fortsatt. Jeg får fortsatt klump i halsen når jeg prater om det og jeg har ikke så lyst til å dele det, for det hører til meg.

– Men sånn er det bare, jeg har valgt å være en offentlig person og da må man tåle mye rart og dette er en del av det, sier hun.

Les også: Tone Damli strålte i knallgult i bestevenninnens bryllup

Ingen ser meg på kvelden hvordan jeg har det

Tone kan ikke å svare på hvordan hun klarte å være på TV og være med på alt samtidig som hele Norge visste at det var blitt slutt mellom de to.

Gunnar Greve, Tone Damli Aaberge, Dansken og Kurt Nilsen (Foto: Thomas Reisæter/TV2)
– Jeg husker så lite av den perioden. Folk danner seg en mening om hvordan jeg håndterte det og hvordan jeg hadde det, men ingen vet en shit om noen ting. Og det er ingen som ser meg på kvelden, hvordan jeg har det, fortsatte hun.

– Det var tøft!

Tiden leger alle sår

Nå vil Tone oppover, men det er fortsatt tunge stunder.

– Jeg har det fint av og til og jeg prøver å ta vare på de gode stundene. Når man har vært så langt nede er det bare en vei og det er oppover og dit har jeg tenkt å gå.

– Tiden leger alle sår, det vet jeg, så jeg ser fram til om noen måneder, kanskje. Vi får se. Jeg får bare ta den tiden det tar, avslutter Tone til klapping og jubel i salen.

Tone Damli Aaberge-intervjuet sendes i «Senkveld» fredag klokken 22.15 på TV 2.