Oygard svigerinne (Foto: TV 2)
Oygard svigerinne (Foto: TV 2)

Jobbtrøbbel for Øygards svigerinne etter TV 2-intervju

Vågå kommune mener svigerinnen ikke har tatt nok avstand fra Rune Øygards språkbruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skoleledelsen i Vågå-kommune reagerer på at Rune Øygards svigerinne, Lisbeth Øygard, ikke tar tilstrekkelig avstand fra Øygards språkbruk i overgrepssaken.

LES OGSÅ: Øygards svigerinne: – Jenta kan ha vært utsatt for overgrep av andre

– En kunne trodd det var to tenåringer

I forrige uke stilte Lisbeth Øygard opp i et intervju med TV 2. Der ble hun konfrontert med det Øygard beskriver som griseprat.

– Jeg kan ikke si at det er griseprat. Han har prøvd på en måte å prate på ungdomsvis. Om en ikke hadde visst hvem som pratet hadde man trodd det var to tenåringer, sa Lisbeth Øygard.

SE VIDEO: Det er dette skoleledelsen i kommunen reagerer på:

716887

LES OGSÅ: Mener jenta snurret ordføreren rundt lillefingeren

Måtte trekke seg

I brevet TV 2 har fått tilgang til står det: «På bakgrunn av innhaldet i intervjuvet, tolka administrativ og politisk leiing i Vågå kommune dette slik at Lisbeth ikkje tok avstand frå språkbruken som er brukt i kommunikasjonen mellom sikta og fornærma i saka».

Deretter ble Lisbeth Øygard fortalt at hun ikke har den nødvendige tilliten til at hun kan representere kommunen på en IKT-konferanse.

Hun har, ifølge brevet, godtatt dette og trukket seg fra IKT-gruppen.

LES OGSÅ: Vågå-rettssaken: Øygards bror i vitneboksen

Forsvarer svogeren

I brevet er det også to sitater fra Lisbeth Øygard, hvor hun forklarer hva hun egentlig mente.

Her kan du lese hele brevet
Her kan du lese hele brevet

«Eg har i to rettsinstansar tydeleg og klart sagt at eg ikkje forsvarar språkbruken Rune har brukt i kommunikasjon med jenta. Den er heilt uakseptabel, og han har ikkje sett dei grensene ein vaksen skal gjera. Dette er eg også sitert på i media, og dette har eg sagt i alle samanhengar det har vore aktuelt. I TV-intervjuet vart eg konfrontert med omgrepet «griseprat», men dette er eit ord eg ikkje kan bruke. I dette ordet legg eg andre tydingar som ikkje eignar seg korkje på trykk eller på TV».

Lisbeth Øygard forsvarer fortsatt svogeren sin:

«Slik eg kjenner Rune gjennom mange år, i kommestyret (12 år) og privat, trur eg ikkje han har gjort det han er skulda for. Det er dette eg forsvarar i denne saka, ikkje språkbruken».

Se hele intervjuet med Øygards svigerinne her:

715969