sol_ copy
sol_ copy

Hangeland om Riise: – Like overraskende for meg som for alle andre

Solbakken: – Tidspunktet for å slutte er absurd.

London/Oslo (TV 2 Sporten): Mandag slo bomben ned i Fotball-Norge: John Arne Riise trekker seg fra landslaget med umiddelbar virkning, etter nok en turbulent periode.

Les også: Riise gir seg på landslaget med umiddelbar virkning

Landslagskaptein Brede Hangeland innrømmet at han ble overrasket over Fulham-lagkompisens valg.

– Jeg ble overrasket, men jeg har veldig stor respekt for at John Arne velger det. Det får være hans valg å mene at nok er nok med flagget på brystet. Så vet vi jo at han har hatt en enestående karriere, og vi må ta av oss hatten for det han har opplevd både på klubbnivå og ikke minst på landslaget, sier Brede Hangeland til tv2.no.

– Hva skyldes dette?

– Det vet jeg ikke, men jeg vet bedre enn noen andre hvilken belastning det er på John Arne. Både fysisk og mentalt er det en stor påkjenning, så begrunnelsen hans om at han trenger litt mer ro og fred til å forlenge klubbkarrieren med noen år forstår jeg godt.

– Like overraskende for meg som alle andre
Hangeland har ikke merket noe tegn til at Riise skulle gi seg den siste uken.

– Det er ikke noe tegn på det overhodet. Jeg tror og håper at dette er noe han sikkert har tenkt på over lang tid og kommet fram til, og da får vi respektere den avgjørelsen der.

– Men det må jo ha hatt innvirkning?

– Det vil ikke jeg spekulere i. Jeg håper ikke det har hatt noe betydning. Det er en stor avgjørelse å ta å gi seg på landslaget etter 110 landskamper, så jeg håper John Arne har tenkt seg godt om og er komfortabel med beslutningen, så får vi andre respektere den og bøye oss i støvet for det han har gjort for norsk landslagsfotball.

– Er det ikke for tilfeldig til at ikke disse tingene ikke skal ha noe med hverandre å gjøre?

– Jeg skjønner at du vil ha meg til å si det, men for meg er det ingenting som tyder på det. Jeg visste ikke noe om dette heller. Jeg traff John Arne på trening i morges som vanlig, og leste på nettavisen at han hadde sendt ut en pressemelding rett etter trening, så det var like overraskende for meg som alle andre. Men at det måtte skje før eller senere skjønner vi jo, sier Hangeland.

Han ønsker ikke å si så mye om kapteinsbråket som begynte forrige uken.

- John Arne får stå for det han sa i det intervjuet. Det har ikke jeg noen spesiell kommentar til annet enn at vi selvfølgelig ønsker så mange ledertyper som mulig på landslaget og at det alltid er rom for flere folk til å stå fram som ledere og kommunisere bedre, så det er noe som aldri vil bli bra nok, sier Hangeland.

– Mister en ekstremt rutinert spiller
Han vil ikke spekulere i om noen landslagsspillere følte seg tråkket på av Riises uttalelser forrige uke.

– Det vet jeg ikke. Jeg vet bare hva jeg tenker om den saken, og vet ikke hva andre tenker og mener, og er ikke spesielt interessert i det heller. Det får du spørre andre om, sier landslagskapteinen, som ikke visste noe om prosessen.

– Overhodet ikke. Som jeg sa informerte han meg ikke på forhånd. Jeg leste det i en pressemelding som alle andre. Jeg tror vel at John Arne er mer enn voksen nok til å rådføre seg med sine nærmeste til å ta en sånn avgjørelse på egenhånd.

– Kan det være muligheter for at han vil ombestemme seg?

– Skal aldri si aldri i fotball, men jeg tror jo når han har tenkt sannsynligvis lenge og vel på det, at det blir med det.

– Hva betyr det for landslaget?

– Vi mister en ekstremt rutinert spiller med masse spisskompetanse som har vært med på mye mer enn alle oss andre på landslaget, så det et tap. Det er ingen tvil om det. Men sånn er det med fotball. Folk gir seg og da får nye sjansen til å stå fram, og da får vi jo håpe at det blomstrer fram noen på venstrebacken som kan ta opp den arven der.

– Tidspunktet er absurd
Ståle Solbakken skjønner lite av timingen for Riises landslagsexit.

– Jeg har forståelse hvis du leser pressemeldingen, at han vil fokusere på klubbfotballen de fire-fem årene, og dermed få en bedre avslutning på den. Samtidig er tidspunktet for å slutte absurd. Jeg tror det neste aldri har skjedd før at en slutter midt i en kvalik og oppgir de grunnene han gjorde, sier Solbakken-

Se intervju:

716874