John Arne Riise (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
John Arne Riise (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Riise gir seg på landslaget med umiddelbar virkning

Landslagsbacken sier at nok er nok.

John Arne Riise gir seg på det norske landslaget med umiddelbar virkning. Det meddeler han i en felles pressemelding til norsk media mandag.

Les også: Her er hele Riises farvel-pressemelding

– Etter en lang periode med mange tanker har jeg valgt å takke nei til videre landslagsspill for Norge. Avgjørelsen er tatt i samråd med mine nærmeste, men den har naturligvis vært helt min egen. Den tunge siden av et slikt valg, er åpenbar: Jeg har elsket hvert sekund jeg har spilt med norsk landslagsdrakt. Den gode siden av valget, er at det kjennes helt riktig. Det er en tid for alt, skriver Riise.

Grunnen er den store belastningen kombinasjonen av klubbfotball og landslagsfotball gir.

– Jeg er gått inn i fotballkarrierens siste fase, og er i en alder der jeg må ta noen klare valg hvis jeg skal nå mitt siste mål: Å spille fire-fem år til ute i Europa. For å tilrettelegge best mulig for dette, vil jeg fra nå ha fullt fokus på klubblaget. Jeg er ikke lenger 19 år, og dermed er det helt åpenbare fordeler ved å begrense den fysiske slitasjen - og samtidig få mer tid til restitusjon og hvile i de mest travle landslagsperiodene. Mange fotballspillere for meg har uttrykt at et slikt valg har forlenget karrieren med noen år, skriver Riise.

TV 2 Sporten har vært i kontakt med Riise, som ikke ønsker å kommentere saken utover det som står i pressemeldingen.

– Orker ikke nå... Lar ting ligge litt, skriver han i en SMS.

Pratet ut på TV 2
Mandag i forrige uke fortalte en åpenhjertig John Arne Riise (32) om hva han syntes om å bli forbigått av Tarik Elyounoussi som visekaptein for Norge. Det var under privatlandskampen mot Ukraina i februar at Rosenborg-spilleren overtok bindet da Brede Hangeland ble byttet ut ved pause.

Den avgjørelsen synes ikke Riise noe om. Fulham-proffen ble rett og slett forbannet.

– Når du har 110 landskamper og med den rutinen jeg har, burde det nesten vært automatisk at jeg fikk det (kapteinsbindet). Jeg føler at min historie og noen medieting for en del år tilbake, preger for mange av avgjørelsene som blir gjort, sier Riise.

Forbigått
TV 2-ekspert og tidligere landslagskaptein Claus Lundekvam har vanskelig for å forstå Riises valg.

– Jeg syns dette er trist. Jeg håper han ombestemmer seg, for han har fortsatt mye å tilby det norske landslaget. Jeg tror ikke dette er gjennomtenkt fra hans side, men hvis det er tilfelle at det er familiære ting som ligger bak beslutningen, må vi bare respektere det, sier Lundekvam til tv2.no.

Erik Thorstvedt er meget overrasket over at John Arne Riise gir seg på landslaget.

– Det er jo nærliggende å tenke at dette har noe med kapteinsdebatten å gjøre. John Arne er jo en litt impulsiv fyr, og kanskje kan han komme til å endre seg når han roer seg litt. Dersom det ikke blir slik, er det bare å takke ham for bidraget, sier Thorstvedt til NTB.

– Du kan mene hva du vil om mange ting, men fotballmessig kan vi ikke sette spørsmålstegn ved Riise. Han har bidratt og vært en bærebjelke på landslaget. Vi er ikke større enn at vi trenger alle mann. Når det er sagt, kommer det unge spillere opp.

– Riise har jo alltid vært supermannen som har tålt alt. Hans syke energi er noe vi har lagt merke til lenge. Han presterte også alltid selv om det skjedde mye på det private planet rundt ham, sier Thorstvedt.

Se Riises kaptein-kritikk her:

715379