I TOPPEN: Suzann Pettersen fortsetter sitt jevne og gode spill på LPGA touren. (Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters)
I TOPPEN: Suzann Pettersen fortsetter sitt jevne og gode spill på LPGA touren. (Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters)

Pettersen måtte gi tapt etter drama

Golfproffen Suzann Pettersen (32) endte på 2.-plass i helgens LPGA-turnering i Williamsburg, Virginia.

En god sisterunde sendte «Tutta» i posisjon til å vinne turneringen etter at Cristie Kerr hadde ledet med to slag før den siste runden. Den norske jenta leverte fire birdier og kunne avgjort det hele på det 18. hullet, men bommet på putten fra 6-7 meter.

Som da Tutta vant sin forrige turnering på Hawaii for to uker siden, måtte det omspill til for å kåre en mester. Kerr tok føringen og kunne putte til en birdie som ville ha sikret amerikaneren seieren, men bommet fra kort hold. Omtrent fra samme avstand satte Pettersen sin putt, og begge endte på par.

På annet omspillshull slet Tutta og klarte bare en bogey. Dermed holdt det med par for Kerr, som vant for tredje gang på banen i Williamsburg.

– Hadde en god uke. Spilte veldig bra i dag! Tøft å tape i omspill, skrev den norske golfstjernen på Twitter etter nederlaget. Hun gratulerte samtidig Kerr med seieren.

Pettersen blir stående med elleve seirer på LPGA-touren. Hun vant sin første tittel nettopp på banen i Williamsburg i 2007.

Selv om seieren glapp for Tutta, kunne den norske golfstjernen glede seg over at hun passerte 10 millioner dollar i innspilte premiepenger på LPGA-touren søndag.

Siden debuten på den amerikanske kvinnetouren i 2003 har «Tutta» spilt inn 10.001.429,50 dollar. Det tilsvarer pene 57,9 millioner kroner.

Annenplassen ga henne 687.000 kroner. Så langt denne sesongen har hun allerede spilt inn 3,67 millioner kroner, som gir henne tredjeplass på LPGA-tourens pengeliste.

32-åringen har vist strålende form den siste måneden. Dette er resultatrekken hennes i de fire siste turneringene: 2-3-1-3. (©NTB)