Karadas (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
Karadas (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)

Brann med nytt nederlag på bortebane: – En eneste lang dødball

Sogndal ble for sterke på Fosshaugane.

Sogndal-Brann 3–1

Brann står fortsatt uten borteseier etter søndagens oppgjør mot Sogndal på Fosshaugane. Azar Karadas stanget vertene i føringen etter halvspilt første omgang.

I andre omgang scoret Malick Mane to før Amin Askar sørget for et lite plaster på såret for bergenserne etter en perlescoring.

Brann-trener Rune Skarsfjord mener Sogndal fikk kampen på sine premisser, og at de var overlegne fysisk.

– Første omgang er stort sett en eneste lang dødball. Jeg tror de fikk 30 dødballer. Da klarer vi ikke få til noe spill, og vi klarer heller ikke å stå imot dødballene deres, sier han til TV 2 Sporten.

– Karadas var strålende
Han hyller også kampens store spiller Azar Karadas som hadde en fantastisk kamp på kunstgresset på Fosshaugane.

– Han var helt strålende. Det ble et kampbilde som passet ham veldig godt. De har en fysikk som vi ikke klarte å matche i dag. Vi klarte heller ikke svare med andre ting før i andre omgang. Men da var det for seint, sier han.

Karadas selv var også godt fornøyd med kampen.

Jeg er jo bare 31 år gammel. Mange tror at jeg er 40 år bare fordi jeg har vært med lenge.

– Det føles veldig godt. Vi tar tre poeng, og det er det viktigste. Jeg sa det før kampen at jeg er begynt å komme i form, og det beviste jeg i dag, sier han.

– Føles det godt å levere denne kampen etter å ha blitt avskrevet av mange?

– Ja, men jeg er jo bare 31 år gammel. Mange tror at jeg er 40 år bare fordi jeg har vært med lenge. Jeg er 31 år, og kroppen føles fantastisk bra, og da er det deilig å få bevist det, sier han.

716690

Nektet å juble
Sogndal fikk kampens første sjanse. Det var spilt ti minutter da Ulrik Flo ble spilt gjennom Brann-forsvaret. Jonas Grønner fikk derimot kastet seg inn i duellen og blokkert forsøket ut til hjørnespark.

På den påfølgende corneren endte ballen hos Karadas som satte den kontant i mål. Dommeren hadde derimot blåst etter at Valsvik hadde handset i duellen i forkant.

Karadas, som hadde fått tillit på topp sammen med Ulrik Flo, skulle få flere sjanser. Etter halvspilt første omgang etablerte Sogndal et press oppe på Branns banehalvdel. På den siste av tre strake cornere steg Karadas til værs og stanget Sogndal i ledelsen. Eidaren valgte derimot å ikke juble for målet mot klubben han selv har 98 kamper for.

– Jeg har et veldig tett bånd til Brann. Både til spillere, klubben, supporterne og byen, så jeg ønsket å vise dem respekt, sier han etter kampen.

Karadas (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
Karadas (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)

Frisparkperle
Sogndal gikk rett i strupen på Brann etter hvilen. Etter 48 minutter ble vertene tildelt frispark på rundt 18 meter. Malick Mane viste ingen nåde og banket ballen i krysset bak en forfjamset Jørgen Mohus i Brann-buret.

Like etter ble vondt verre for rødtrøyene. Jonas Grønner fikk sitt andre gule kort etter å ha taklet Bolseth på klønete vis. Dermed måtte Brann spille de 35 siste minuttene med ti mann.

Med ti mann ble det vanskelig å slå tilbake for Brann. I stedet fortsatte Sogndal å kjøre på, og fem minutter før slutt fikk Malick Mane sin andre scoring for dagen. Azar Karadas la et flott innlegg fra høyrekanten. Mane raget høyest inne i feltet, og satte inn 3–0 på hodet.

Les også:Brann må klare seg uten superkeeperen mot Sogndal

Askar-kanon til ingen nytte
Brann fikk et lite plaster på såret på overtid. Amin Askar brente til fra rundt 30 meter og sendte ballen i krysset bak Dahlin. En fantastisk scoring av Brann-spilleren.

Det var likevel ikke nok, og Sogndal kunne juble for tre meget viktige poeng. Brann på sin side har ennå til gode å vinne på bortebane denne sesongen.

Lagene:

Sogndal (4-4-2): Erik Dahlin – Taijo Teniste, Hannu Patronen, Gustav Valsvik, Per Egil Flo–Malick Mane, Sidy Sagna, Rune Bolli Bolseth, Ruben Holsæter–Azar Karadas, Ulrik Flo
Reserver: Leif Lysne, Eirik Skaasheim, Bjørn Inge Utvik, Espen Næss Lund, Magnus Stamnestrø, Ricardo Santos og Tonny Brochmann.

Brann (4-4-2): Jørgen Mohus–Birkir Sævarsson, Jonas Grønner, Zsolt Korcsmár, Hassan El Fakiri–Amin Askar, Fredrik Haugen, Stéphane Badji, Fredrik Nordkvelle–Martin Pusic, Erik Huseklepp.
Reserver: Øystein Øvretveit, Kristoffer Larsen, Erdin Demir, Henrik Gjesdal, Bård Finne, Kristoffer Barmen, Tomasz Sokolowski.