Juan Mata jubler etter scoring mot Manchester United. (Foto: TV 2)
Juan Mata jubler etter scoring mot Manchester United. (Foto: TV 2)
KJEMPEREDNING: Anders Lindegaard hentet frem en klasseredning da Oscar fyrte til.
KJEMPEREDNING: Anders Lindegaard hentet frem en klasseredning da Oscar fyrte til.

Juan Mata sikret Chelsea tre viktige poeng mot United

Chelsea vant da det ble dramatikk på Old Trafford.

Manchester United-Chelsea 0-1

Både Tottenham og Arsenal vant sine kamper lørdag, det var derfor viktig for Chelsea å ta tre poeng for å holde følge i kampen om spill i neste års Mesterliga. Men oppgaven var av den tøffe sorten - Manchester United på Old Trafford.

Det ble likevel ingen forrykende fotballkamp mellom den nybakte seriemesteren og Chelsea. Et stolpeskudd av Oscar i den første omgangen var det største som skjedde, før den andre omgangen fortsatte i et lavt tempo preget av dårlig pasningskvalitet. Men fem minutter før full tid eksploderte det.

Juan Mata satte inn vinnermålet for Chelsea, før Rafael fikk direkte rødt kort etter å ha sparket ned David Luiz.

– Det er en superviktig seier for Chelsea, sier TV 2s fotballekspert Ståle Solbakken.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Det betyr at Chelsea går inn til onsdagens hengekamp mot Tottenham med ett poeng mer enn Arsenal, og tre poeng enn nettopp Tottenham. Slik ser det ut i kampen om Mesterliga-plassene:

3. Chelsea - 68 poeng (35 kamper)
4. Arsenal - 67 poeng (36 kamper)
5. Tottenham - 65 poeng (35 kamper)

Les også: David Luiz får gliserefs etter å ha blitt sparket ned

Gjestene farlig frempå
Chelsea tok initiativet tidlig i kampen på Old Trafford. Anført av Juan Mata kom blåtrøyene til kvalifiserte sjanser, men det ble bare nesten. Nærmest var Demba Ba etter at Anders Lindegaard feilet inne i egen sekstenmeter, men spissen fikk aldri dreis på avslutningen.

Drøyt tolv minutter ut i kampen fikk Chelsea sjansen på kontring etter at Manchester United hadde rotet bort ballen. Oscar satte på turboen og førte ballen over hele banen. Ved sekstenmeteren bestemte brasilianeren seg for å tuppe ballen mellom beina til Nemanja Vidic, men Lindegaard mellom stengene stod parat. Dansken fikk en hanske på ballen, som gikk i stolpen og tilbake i armene til burvokteren.

Gjestene fra London fortsatte å styre kampen med mye ballinnehav mot et lavtliggende United, men de helt store sjansene uteble. Frank Lampard prøvde seg med et skudd fra distanse, men uten hell.

Les også: Everton fikk scoring annullert mot Liverpool: – Dommerbrøler

Toppscoreren yppet seg
Robin van Persie var også frempå for United, men det stokket seg for Premier League-toppscoreren alene mot Chelsea-forsvaret. Nederlenderen fikk sjansen på ny drøyt tre minutter før pause.

Ryan Giggs serverte på mesterlig vis mellom Chelsea-forsvaret og van Persie prøvde seg på volley. Med utsiden av foten prøvde nederlenderen å styre ballen mellom stengene til Petr Cech, men avslutningen lurte seg på utsiden av stolpen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

PRØVDE SEG: Robin van Persie med en utsideavslutning.
PRØVDE SEG: Robin van Persie med en utsideavslutning.

Les også: Theo Walcott brukte 20 sekunder på å sikre Arsenal-seier
Les også: Klønete Riise laget straffe i seksmålsfest

Heller ikke en knallhard heading fra van Persie ville lure seg forbi Cech, og dermed stod det 0-0 til pause.

Tempoet var ikke heseblesende høyt etter hvilen heller. En fellesnevner for begge lagene var pasningsfeil, for de første 15 minuttene av den andre omgangen var ikke to topplag verdig.

Chelseas første store sjanse etter hvilen kom kvarteret før full tid. Lampard viste sitt mesterlige overblikk da han svingte ballen på baksiden av forsvaret, men Mata var akkurat for seint ute til å få hodet på ballen.

Nesten ble det også for United kun minutter senere. Rafael stormet inn i Chelseas sekstenmeter med ballen i beina. Backen forsøkte å finne en lagkompis, men ballen gikk via beina til Branislav Ivanovic og like utenfor målet.

Drama i sluttminuttene
Men kun fem minutter før full tid skulle de fremmøtte endelig få se en scoring. Ramires vant ballen utenfor egen sekstenmeter og Chelsea satte i gang en kontring. Ballen endte til slutt hos Mata til venstre i banen, og assistkongen i Premire League fant rom i hjørnet bak Lindegaard. Chelsea kunne dermed juble for 1-0.

Så tok det virkelig av på Old Trafford. David Luiz og Rafael kjempet om ballen nede ved cornerflagget, og det hele endte med at United-backen spente til landsmannen. Rafael ble belønnet med det røde kortet av dommer Howard Webb. TV-bildene viste at Luiz lå smilende på bakken etter å ha blitt sparket ned.

Slik startet lagene:
Manchester United (4-4-1-1): Anders Lindegaard - Rafael, Jonny Evans, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Antonio Valencia, Phil Jones, Anderson, Ryan Giggs - Tom Cleverley - Robin van Persie
Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech - Cesar Azpilicueta, David Luiz, Branislav Ivanovic, Ashley Cole - Ramires, Frank Lampard - Victor Moses, Juan Mata, Oscar - Demba Ba