Situasjonen der dommeren blåser frispark mot Anichebe. Everton fikk et mål annullert.
Situasjonen der dommeren blåser frispark mot Anichebe. Everton fikk et mål annullert.

Everton fikk scoring annullert mot Liverpool: – Dommerbrøler

Ståle Solbakken mener Everton ble snytt for seieren på Anfield.

Liverpool-Everton 0-0

Det ble akkurat så spennende som forventet da Liverpool inviterte Everton til det 188. Merseyside-derbyet. Begge lag produserte flere store sjanser, men det var ingen som klarte å få skaffe seg den avgjørende scoringen.

Annullerte Distin-scoring
Men det kunne fort endt med 1-0-seier til Everton. For i den andre omgangen satte Sylvain Distin hodet på corneren fra Leighton Baines og stanget ballen i mål. Men dommer Michael Oliver valgte å annullere scoringen. Det er ikke TV 2s Premier League-eksperter enige i.

– Kjempedommerbrøler etter mitt syn. Dommeren blåser tidlig. Han blåser ikke i duellen Distin/Carragher. Han blåser på Anichebe, som etter min mening ikke gjør noe annet enn å være stor og sterk. Reina faller inn i en betongblokk. Liverpool er heldige som kommer unna med det, for det er ingen verdens ting , sier TV 2s fotballekspert Ståle Solbakken.

– Anichebe står helt i ro, og det er ingen grunn til å annullere målet, sier Petter Myhre.

– Reina gikk ned, men han hadde ikke trengt å gå ned. Jeg ser ingenting galt med det målet, sier Liverpool-legende Bruce Grobbelaar.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

Se høydepunkter fra kampen under:

716586

Everton farligst i starten
Supporterne satte tonen for oppgjøret på Anfield, men det tok en liten stund for spillerne fulgte opp med sjanseskaping. For selv om det var intenst, slik som Merseyside-derbyene pleier å være, tok det hele 15 minutter før kampens første store sjanse kom.

Steven Pienaar ble lagt i bakken på hjørnet av sekstenmeteren og Leighton Baines skrittet opp. Venstrebacken svingte ballen inn i feltet der Marouane Fellaini kriget med Jamie Carragher. På mesterlig vis fikk belgieren slengt frem en fot og avsluttet, men ballen gikk like utenfor stolpen til Pepe Reina.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FELLA
FELLA

Everton var igjen nær scoring på corner ikke lenge etter, men Victor Anichebe headet ballen bort fra målet i duell med Reina. Nedfallsfrukten klarte ikke Pienaar å omsette i scoring.

Lagene byttet på å ha initiativet i banespillet, men Liverpool tok mer og mer over utover i den første omgangen. Anført av kaptein Steven Gerrard kom Daniel Sturridge til et par kvalifiserte sjanser, men spissen leverte ikke varene i de avgjørende øyeblikkene.

Les også: Dette er drømmeelleveren til «Everpool»
Les også: Bli med til puben der Liverpool ble stiftet - og hør historien om tårnet fra Evertons emblem

Vertenes første store sjanse kom drøyt halvtimen ut i kampen. Igjen var Gerrard i fokus etter at Liverpool presset Everton i deres sekstenmeter, men avslutningen fra midtbanegeneralen ble blokkert.

Farlig ble det også da Gerrard prøvde seg på frispark fra drøyt 20 meter, men Everton-fansen bak målet kunne juble da ballen suste utenfor stengene.

Jagielka ble redningsmann
Everton fikk igjen kjenne på Liverpool-presset da kampen nærmet seg halvspilt. Stewart Downing fant Jordan Henderson midt i Everton-forsvaret, og Henderson svarte med å flikke ballen videre på lekkert vis.

Pasningen trillet perfekt til Sturridge, men spissen avsluttet ikke på direkten. For Seamus Coleman hindret Sturridge såpass at ballen trillet videre til en fremadstormende Philippe Coutinho. Brasilianeren skulle bare sette bredsiden til og sende Liverpool i ledelsen, men en strålende takling av Everton-kaptein Phil Jagielka sørget for at skuddet ble blokkert.

Artikkelen fortsetter under bildet!

REDDET EVERTON: Kaptein Phil Jagielka med en strålende takling da Philippe Coutinho skulle avslutte.
REDDET EVERTON: Kaptein Phil Jagielka med en strålende takling da Philippe Coutinho skulle avslutte.

Ut i hundre
Lagene gikk dermed til pause uten mål i protokollen. Liverpool hadde tydeligvis fått noen klare beskjeder fra Brendan Rodgers under hvilen, for rødtrøyene gikk ut i hundre da lagene entret Anfield-gresset for andre omgang.

Kun minutter var spilt da Coutinho vartet opp med en vakker gjennombruddspasning med utsiden av foten. Sturridge hadde beveget seg strålende og var plutselig alene med Howard, men Everton-keeperen var i det umulige hjørnet og stoppet avslutningen.

Les også: Elleville scener da Bale leverte nok en drømmescoring
Les også: Aston Villa og Wigan med nøkkeltriumfer i bunnstriden

Everton-scoring annullert
Så ble det virkelig dramatikk på Anfield. Everton fikk corner og Baines serverte. Inne i feltet var det en real brytekamp, men Sylvain Distin var råsterk i duell med Carragher og stanget ballen i mål. Men jubelen stilnet lynraskt hos Everton-fansen - dommer Michael Oliver annullerte målet og ga Anichebe gult kort.

Ut fra TV-bildene er det vanskelig å se en enkel forklaring på hvorfor Oliver annullerte scoringen, men det kan være at pipeblåseren mente at Anichebe var for tøff i duellen med Reina og José Enrique inne på streken. Oliver ga beskjed til kamphanene før corneren ble slått om at de måtte roe seg ned.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Oppgitte Everton-spillere etter at Michael Oliver annullerte scoringen til Sylvain Distin. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Oppgitte Everton-spillere etter at Michael Oliver annullerte scoringen til Sylvain Distin. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Liverpool kunne dermed puste lettet ut, og drøyt kvarteret før full tid var Gerrard nær ved å sende Anfield til himmels. Sturridge åpnet forsvaret med en pasning gjennom til Gerrard. Kapteinen kom seg forbi Howard i Everton-buret, men avslutnignen var for svak og Distin fikk slått til corner.

Kampen bølget frem og tilbake, men ingen av lagene klarte å score det nødvendige målet. Dermed endte kampen 0-0.

Slik startet lagene:
Liverpool (4-2-3-1): Pepe Reina - Glen Johnson, Jamie Carragher, Daniel Agger, José Enrique - Lucas, Steven Gerrard - Jordan Henderson, Philippe Coutinho, Stewart Downing - Daniel Sturridge
Everton (4-4-1-1): Tim Howard - Seamus Coleman, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Leighton Baines - Kevin Mirallas, Darron Gibson, Leon Osman, Steven Pienaar - Marouane Fellaini - Victor Anichebe