SCORET ETTER 20 SEKUNDER: Theo Walcott fikset Arsenal seier mot QPR kun 20 sekunder ut i kampen. (Foto: Alastair Grant, © AG. RC**LON**)
SCORET ETTER 20 SEKUNDER: Theo Walcott fikset Arsenal seier mot QPR kun 20 sekunder ut i kampen. (Foto: Alastair Grant, © AG. RC**LON**)

Theo Walcott brukte 20 sekunder på å sikre Arsenal-seier

Sesongens raskeste scoring da Arsenal vant mot QPR.

QPR-Arsenal 0-1

Etter at Tottenham hadde gjort jobben mot Southampton lørdag ettermiddag, burde Arsenal følge opp med tre poeng for å holde følge i kampen om topp fire i Premier League.

Les også: Elleville scener da Bale leverte nok en drømmescoring

Og rødtrøyene lå ikke på latsiden i bortemøtet med nedrykksklare QPR. Kun 20 sekunder var spilt da Mikel Arteta hadde servert Theo Walcott midt i et sviktende QPR-forsvar. Lynvingen tenkte seg ikke lenge om før han klemte til og sendte ballen i nettet via keeper Robert Green og stolpen.

Se målet og høydepunkter fra kampen øverst på siden!

Walcott kunne dermed juble for 1-0-ledelse, samt sesongens raskeste scoring i Premier League. Kun elleve mål har kommet raskere enn Walcotts i Premier League-historien.

– Det viser hvordan vi starter kamper. Det er alltid godt å få et tidlig mål, sier Walcott.

TV 2 Play: Se intervju med Walcott og Arteta her!

Walcotts servitør visste at Arsenal måtte ta tre poeng mot QPR.

– Det var en tøff kamp. Vi spilte under press fordi vi visste om Tottenham-resultatet. Vi måtte vinne, og til slutt klarte vi det, sier Arteta.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TAKKET ARTETA FOR ASSIST: Theo Walcott fikset Arsenal-seier mot QPR. (Foto: Nick Potts)
TAKKET ARTETA FOR ASSIST: Theo Walcott fikset Arsenal-seier mot QPR. (Foto: Nick Potts)

Samme Walcott var på farten igjen midtveis ut i den første omgangen. Tomas Rosicky spilte vakkert gjennom til engelskmannen, som hadde beveget seg mellom QPR-forsvaret nok en gang. En rask vending senere ble ballen sendt knallhardt mot det nærmeste hjørnet, men Green mellom stengene fikk hansken på ballen og reddet avslutningen via innsiden av stolpen.

Les også: Aston Villa og Wigan med nøkkeltriumfer i bunnstriden

Det var likevel få store sjanser i den første omgangen, og etter hvilen fortsatte oppgjøret i samme tempo.

20 minutter før full tid var det nok en gang Walcott som stod for farlighetene. 24-åringen ristet av seg Tal Ben-Haim og satte fart mot målet. Avslutningen var god, men Green var nok en gang med på notene og fikk slått til corner.

QPR gjorde seg på ingen måte bort i de siste 45 minuttene. De hvite og blå hadde ballen og produserte noen kvalifiserte sjanser - størst var Loïc Remys drøyt sju minutter før full tid. Franskmannen fikk ballen på sekstenmeteren og fyrte av på direkten. Avslutningen hadde god retning, men Wojciech Szczesny strakk seg så lang han er og slo ballen ut til corner.

Nærmere scoring kom ikke QPR. Arsenal stakk av med alle poengene og klatret tilbake til tredjeplassen. Det er nå to poeng ned til Chelsea (to kamper mindre spilt) og tre til Tottenham (én kamp mindre spilt).