Gabby og McManaman
Gabby og McManaman

Aston Villa og Wigan med nøkkeltriumfer i bunnstriden

Tok hver sin trepoenger. Nå tetter det seg til i bunnen av Premier League.

Wigan og Aston Villa går ut av denne Premier League-lørdagens som de store vinneren i kampen om å unngå nedrykk. For Newcastle og Norwich gikk nok ikke deres respektive kamper som ønsket.

Se hvordan tabellsituasjonen er for bunnlagene nederst i saken!

Agbonlahor ble helten
På Carrow Road var det duket for en nøkkelkamp da Norwich tok imot Aston Villa. Gjestene kom til kampen med bøttevis av selvtillit etter å ha smadret Sunderland 6-1 i forrige serierunde - og det var Villa som kunne juble først. Drøyt timen ut i den andre omgangen satte Gabriel Agbonlahor inn ledermålet for Villa, men jubelen stilnet da de gulkledde vertene fikk en meget kontroversiell straffe et drøyt kvarter før full tid.

Les også: Stem frem årets lag i Premier League: Keeper og forsvar
Les også: Elleville scener da Bale leverte nok en drømmescoring

Dommer Kevin Friend pekte nemlig på straffemerket etter at Joe Bennett hadde lagt Robert Snoddgrass i bakken, men det kan se ut som at forseelsen startet utenfor sekstenmeteren. Det brydde likevel Grant Holt seg lite om da han banket inn utligningen fra straffemerket.

Men Villa ville mest, og kun ett minutt før full tid var Agbonlahor på farten igjen. Pasningen fra Ashley Westwood var strålende og Agbonlahor hadde få problemer med å sikre tre poeng viktige poeng for Villa.

Se høydepunkter fra kampen under:

716426

Wigan vant etter dramatisk kamp
For Wigan var det ikke noe annet enn tre poeng som var aktuelt dersom drømmen om spill i Premier League skulle leve videre. På besøk hos West Bromwich fikk imidlertid Wigan en kalddusj da Shane Long satte inn 1-0 til vertene etter en kontring helt etter læreboken. Men Wigan nektet å gi opp og Arouna Koné gikk skyhøyt til værs og stanget inn utligningen like før pause.

West Bromwich slo imidlertid tilbake like etter hvilen. Gareth McAuley var sistemann på ballen, men som i den første omgangen slo Wigan tilbalke. Innbytter James McArthur sendte bortesvingen til himmels da han headet inn 2-2.

– Jeg tenkte at vi trengte noe ekstra de siste 30 minuttene i en slik kamp, og derfor ventet jeg med ham. Men James skjønte aldri det, flirte Wigan-manager Roberto Martinez etter kampslutt.

Drøyt ti minutter før slutt kom den avgjørende scoringen for gjestene. Shaun Maloney lekte seg på venstresiden og fikk etter hvert slått inn i feltet. Der var Callum McManaman på vakt og det eksploderte blant bortesupporterne da han satte inn 3-2.

Se høydepunkter fra femmålsfesten i videovinduet øverst på siden!

Reddet på streken
Newcastle hadde nok ikke sett for seg å kjempe i nedrykksstriden denne sesongen, men svake resultater har sendt geordiene ned i sumpa. Etter å ha spilt 0-0 mot West Ham lørdag, er neste kamp mot QPR viktig for drømmen om videre eksistens på det øverste nivå.

Papiss Cissé var svært nære ved å gi Newcastle tre poeng, men avslutningen til senegaleseren ble reddet på streken.

Se situasjonen under:

716417

Wigan ligger fremdeles under streken i Premier League, men har én kamp til gode på Newcastle og Norwich som ligger tre poeng foran. Én kamp til gode har også Sunderland som ligger to poeng foran Wigan.

Sunderland møter Stoke mandag. Wigan og manager Martinéz møter Swansea til hengekamp tirsdag.

– Det er to lag som spiller veldig lik fotball. Begge lag skal spille i Europaligaen neste sesong, så det blir fascinerende, sier Martinez, som ikke lar seg stresse av situasjonen laget hans befinner seg i.

– Alle andre klubber kjemper for å unngå noe eller frykter for å tape noe, men for denne klubben er det en prestasjon å ha vært åtte år på dette nivået. Det er en utrolig historie, og i dag mener jeg vi viser mentaliteten til en storklubb. Hver kamp fremover er en finale for oss.

Slik ser bunnstriden ut:

14: Aston Villa - 40 poeng (36 kamper)
15. Norwich - 38 poeng (36 kamper)
16. Newcastle - 38 poeng (36 kamper)
17. Sunderland - 37 poeng (35 kamper)
18: Wigan - 35 poeng (35 kamper)