FOLKET TROR PÅ ERNA: Aldri før har folkets tro på at Høyreleder  Erna Solberg blir statsminister vært større. Motsatt for statsminister  Jens Stoltenberg, som blir mindre på målingen. (Foto: TV 2 / NTB scanpix)
FOLKET TROR PÅ ERNA: Aldri før har folkets tro på at Høyreleder Erna Solberg blir statsminister vært større. Motsatt for statsminister Jens Stoltenberg, som blir mindre på målingen. (Foto: TV 2 / NTB scanpix)

Folket har rekordtro på at Erna blir landets nye leder

Og aldri før har færre trodd at Jens Stoltenberg blir statsminister etter valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire måneder før valget ble Erna Solberg hyllet som om hun allerede hadde vunnet valget, da hun fredag åpnet Høyres landsmøte.

Der slo statsministerkandidaten fast at Høyre er klar til å overta regjeringsmakten sammen med KrF, Venstre og Frp.

LES OGSÅ: Nå er Erna mer populær enn Jens

– Veldig hyggelig

En måling TNS Gallup har laget for TV 2 i forkant av landsmøte viser at to av tre velgere, eller 67,2 prosent av de som har en mening, tror at Erna Solberg blir statsminister etter stortingsvalget. Bare 30,8 prosent tror det blir Jens Stoltenberg, mens 2,0 prosent tror det blir en annen enn de to.

– Det er veldig hyggelig, og om alle stemmer på Høyre så får de det til. Så stem på Høyre for å få troen oppfylt, sier Høyreleder Erna Solberg til TV 2.

Aldri før har folkets tro på at Høyrelederen blir statsminister vært større. Og aldri før har folkets tro på at Jens Stoltenberg fortsetter vært mindre.

– Det speiler de målingene som nå er. Der er det flertall for de borgerlige. Min oppgave er å sørge for å vise at meningsmålinger ikke er valg, sier den sittende statsministeren.

LES OGSÅ: Jens gikk rett i strupen på Erna og Siv

Ap velgere i tvil

Målingen viser at mer enn hver tredje velger sier de vil stemme på Arbeiderpartiet. 35,8 prosent av de som har en mening, tror Erna Solberg blir statsminister etter valget.

– Har folkene dine mistet troen?

– Nei, men alle ser meningsmålingene i dag og de vil gi borgerlig seier, sier Stoltenberg.

Blant velgerne som stemte Arbeiderpartiet i 2009 tror et flertall, 52,2 prosent at Solberg blir statsminister.

Tallene viser at det også blant ansatte i offentlig sektor er et klart flertall som tror Høyrelederen blir statsminister.

Artikkelen fortsetter under videoen

LES OGSÅ: Jens og Erna øker mest

– Holder på med langspurt

TV 2s gjennomsnitt av målingene viser at Høyre har en oppslutning på 32,4 prosent, mens Arbeiderpartiet har 28,1. Det er klart borgerlig flertall.

Høyre-lederen er ikke redd for at formkurven er på topp fire måneder for tidlig.

– Nå har norske journalister spurt meg om jeg er for tidlig i form i to år, det betyr at vi holder på med en langspurt, sier Solberg.

En langspurt Høyrelederen håper og tror vil holde helt til mål.

– Det blir ingen stolståing i år for da knekker stolene her inne. De er mye dårligere, sa Solberg da hennes nestleder Jan Tore Sanner forsøkte å få henne opp på stolen etter landsmøtetalen.