ROCKA: Atle Pettersen har droppet solokarrieren til fordel for kompisgjengen fra videregående skole.  (Foto: Pressebilde)
ROCKA: Atle Pettersen har droppet solokarrieren til fordel for kompisgjengen fra videregående skole. (Foto: Pressebilde)

Atle Pettersen angrer på veivalget: – Jeg har skuffet fansen

Nå er den tidligere «X Factor»-deltakeren aktuell med ny singel med rockeband. Se premieren på musikkvideoen her.

– Jeg føler at jeg har skuffa en del av dem som ble fan av meg under «X Factor» med å gi ut noe som var så kommersielt, innrømmer Atle Pettersen (23).

Han var 21 år da han kom på andre plass i «X Factor» på TV 2. Plutselig visste alle hvem Atle Pettersen var. Han fikk forespørsler i hytt og pine, og Atle sa ja. Og ja. Og ja.

– Det er lett å takke ja til tilbud. Jeg var ung, og ante ikke hvordan jeg skulle gjøre det, sier Atle til tv2.no.

Øverst i saken kan du se en eksklusiv premiere på Atle Pettersens nye musikkvideo!

Utro mot seg selv

I 2011 vant Atle Pettersen «Skal vi danse». Han var frontfigur i Polices reklamekampanje i Norge og ga ut soloalbum.

– Det er fort å bli satt i bås. Plutselig skulle jeg spille inn en catchy singel som skulle kunne rullere på P4. Artisten Atle gled lenger og lenger bort fra der jeg står som musiker og artist, forteller han.

Så hoppet Atle Pettersen av karusellen. Ifølge ham selv ble han voksen. Han møtte kjæresten, og sammen kjøpte de leilighet på Grünerløkka i Oslo.

– Jeg roet meg ned og fikk tenkt gjennom hva det egentlig er jeg vil drive med. Jeg fikk en viktig person inn i livet mitt som fikk meg til å skifte tankeretning, forteller Atle.

atle (Foto: Stella Pictures)
atle (Foto: Stella Pictures)

Les også: Atle Pettersen og TV 2-kjæresten blir samboere

Les også: Atle Pettersen måtte kjempe for kjærligheten

Startet som metal-band

Atle Pettersen droppet solokarrieren og startet et nytt band, The Scheen, sammen med Tobias Ørnes Andersen, Robin Ognedal, Rein Blomquist og Nickolas Main Henriksen. De fem bandmedlemmene fra Skien møttes på videregående skole, og har spilt i band siden da, først som et metal-band. Da Atle gikk solo tok han med seg kompisene som backingband.

– Vi har hele tiden fungert som et band, og det har alltid vært demokrati i forhold til låtvalg. Det er ingen andre jeg vil spille sammen med enn de, så da konkluderte vi med at vi like gjerne kunne bli et ordentlig band igjen, forteller Atle.

– Jeg ble en pop-rock-gutt

Nå er «The Scheen» aktuell med sin første singel «I am I», som handler mye om det Atle Pettersen snakket om innledningsvis: Å tro på seg selv og valgene man tar – og stå for dem.

For Atle Pettersen ble ting litt annerledes enn det han hadde tenkt. Det store maskineriet rundt «X Factor» tok kontrollen.

– Det ble for mye pop. Jeg ble bare den som sang, mistet min identitet og ble pop-rock-gutt. Jeg har spilt i metal-band, og ville være mer rocka, sier han.

Likevel angrer han ikke på valgene han har tatt.

– Jeg har fått opplevd fantastisk mye moro, jeg har solgt til gull og ligget som nummer tre på VG-lista, men i ettertid ser jeg at jeg burde gjort ting litt annerledes.

Vil gjøre opp for seg

Det er for sent å gjøre noe med fortiden, men fremtiden har Atle Pettersen kontroll på, og nå vil han gjøre opp for seg.

– Å lage plate med bandet føles riktig. Musikken er sånn som den skal være, og burde vært hele tiden. Dette skulle jeg gjort for lenge siden, sier Atle Pettersen.

Gjør som Foo Fighters

Til sin nye singel har Pettersen og bandet valgt å spille inn en utradisjonell musikkvideo.

– Vi har valgt å lage en live-video, der vi har filmet i studio og spilt inn lyden som den er. Dette er ikke vanlig fordi musikkvideolyden alltid redigeres veldig og legges oppå filmen. Det brukes også fancy effekter som for eksempel vind- og regnlyder hvis det filmes i en slik setting. Vi vil vise hva vi er gode for, og gi folk et innblikk i kvaliteten de kan forvente av oss på konserter, sier 23-åringen.

Å gjøre en slik liveversjon har blant annet Foo Fighters gjort tidligere.

Se musikkvideoen til den nye singelen «I am I» øverst i saken!