Eirik Søfteland (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Eirik Søfteland (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

Slik kom Eirik Søfteland til «Idol»-finalen

Se alle opptredenene hans!
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld gikk den siste semifinalen av «Idol» av stabelen, og det ble da klart at Eirik Søfteland (24) ble stemt videre til finalen sammen med Siri Vølstad Jensen.

Den langhårede rockeren fra Os utenfor Bergen har hatt en eventyrlig «Idol»-karriere så langt.

Fra den spede starten på audition i Bergen hvor han fikk dommerne til å «ta av», har han nå klart å synge seg helt til finalen.

Dommerhopp og iTunes-topp

Samme dag Eirik fremførte sin egenkomponerte låt «Gonna Go My Way» i delfinalen fredag 19. april, gikk han til topps på iTunes-lista.

– Jeg ble fortalt at en av låtene lå på førsteplass på iTunes-lista, men jeg ante ikke at det var min da jeg gikk inn for å sjekke. Det er dødskult, helt fantastisk, sa han til TV2.no i april.

Da han fremførte «Gonna Go My Way», klatret «Idol»-dommer «Dansken» oppå dommerbordet for å applaudere.

I kveld gikk den siste semifinalen av «Idol» av stabelen, og det ble da klart at Eirik ble stemt videre til finalen sammen med

– Jeg har hjertebank. Seriøst. Dette synes jeg var så fantastisk bra at jeg har lyst til å takke Norge. Tusen takk, Norge, for at dere har sendt Eirik videre! sa dansken i sendingen i april.

Se Eirik fremføre «Gonna Go My Way»:

– Du parkerte Gaute Ormåsen

I forrige ukes sending sang Eirik duett med tidligere «Idol»-deltaker Gaute Ormåsen. Dommer Gunnar Greve var overbegeistret og hevdet at Eirik «parkerte Gaute Ormåsen».

Se Eirik og Gaute fremføre «Say Say Say»:

Veien til finalen

Nedenfor kan du se Eiriks vei fra audition til «Idol»-finalen.