Everpool
Everpool

Dette er drømmeelleveren til «Everpool»

Sjekk den kombinerte drømmeelleveren fra Everton og Liverpool.

Se Liverpool-Everton på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no kl.14.30 søndag!

Søndag barker Liverpool og Everton sammen til nok et Merseyside-derby på Anfield. Gjestene fra motsatt side av Stanley Park har muligheten til å havne foran Liverpool på tabellen for andre år på rad, men da må blåtrøyene gjøre noe de aldri har klart under David Moyes' lederskap. Nemlig å vinne på Anfield.

– Jeg tror Liverpool kommer til å ha ballen mye og styre kampen. Everton er blitt flinkere til å spille mot antatt bedre motstand på bortebane. Det har de vist mot Tottenham og Arsenal. De er vanskelige å slå, og er av lagene som taper minst i Premier League (kun Manchester City og Manchester United har tapt færre kamper). Everton ser jo at dette er muligheten til å havne foran Liverpool på tabellen, sier TV 2s fotballekspert Ståle Solbakken.

Overvekt av Everton-spillere
I forbindelse med derbyet har Solbakken plukket ut det han mener er drømmeelleveren blant de to lagene. I startoppstillingen til «Everpool» finner vi seks spillere fra den blå delen av Liverpool og fem fra den røde.

– Det viser jo igjen på tabellen at Everton får seks spillere på dette laget. Slik jeg ser det var det kun Luis Suárez og Steven Gerrard som var selvskrevne fra Liverpool, sier Solbakken, som mener flere av rødtrøyenes spillere har skuffet denne sesongen.

– Om en tenker pris så har Joe Allen skuffet. Han kostet mye og har ikke klart å sette sitt preg på laget. Martin Skrtel hadde en sterk fjorårssesong og var en klar ener da, men han har mistet plassen på laget. Først og fremst er det noen Liverpool-spillere som har skuffet i år.

Her er Solbakkens utvalgte (4-2-3-1):
Tim Howard (Everton) - Glen Johnson (Liverpool), Phil Jagielka (Everton), Daniel Agger (Liverpool), Leighton Baines (Everton) - Steven Gerrard (Liverpool), Leon Osman (Everton) - Stewart Downing (Liverpool), Marouane Fellaini (Everton), Steven Pienaar (Everton) - Luis Suárez (Liverpool)

Hva mener du om laget? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!

Les også: Her er spillerne Abramovitsj har lovet Mourinho
Les også: PSG vil hente Wenger i sommer

På keeperplassen har Evertons burvokter Tim Howard fått plassen foran Pepe Reina.

– Howard har vært stabil og hatt en god sesong. Reina har vært veldig opp og ned. Det har egentlig forsterket inntrykket av at Howard fortjener plassen. Reina har ikke klart å opprettholde nivået fra tidligere sesonger, selv om han har spilt bedre i sluttfasen av årets sesong, sier Solbakken.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Tim Howard og Phil Jagielka (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Tim Howard og Phil Jagielka (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

– Gjør seg sjelden bort
I forsvarsfireren til «Everpool» er det to innslag fra hvert av lagene. På venstreback har Leighton Baines naturligvis fått tillit av Solbakken. Engelskmannen, som har notert seg for fem fulltreffere denne sesongen, hadde aldri noen reell konkurranse fra Liverpools José Enrique om plassen.

– Baines er selvskreven på laget. Han har hatt en god sesong både defensivt og offensivt. Han er farlig på dødball også, så her er det liten tvil, slår Solbakken fast.

I midtforsvaret er det gjort plass til en meget kompetent duo i form av Daniel Agger og Phil Jagielka. Everton-kaptein Jagielka høster skryt fra Solbakken.

– Jagielka er også selvskreven på laget. Han er lederen bak der for Everton. Jagielka har vært solid gjennom hele sesongen, og det er sjelden han gjør seg bort. Han har vist seg som en klubbmann og har i tillegg vikariert med hell som høyreback, sier Solbakken, som var mer usikker på valget av Agger som Jagielkas stoppermakker.

– Agger ble utfordret av Sylvain Distin på den andre stopperplassen, men Agger har hatt mer å bidra med offensivt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MÅLFARLIG MIDTSTOPPER: Daniel Agger kunne juble etter å ha scoret 1-0-målet mot Newcastle på St. James' Park. (Foto: Ian MacNicol/Afp)
MÅLFARLIG MIDTSTOPPER: Daniel Agger kunne juble etter å ha scoret 1-0-målet mot Newcastle på St. James' Park. (Foto: Ian MacNicol/Afp)

Kampen om plassen på høyresiden av forsvaret var også jevn, sier Solbakken. Valget falt til slutt på Liverpools Glen Johnson, som kun har gått glipp av to kamper i ligaen for rødtrøyene denne sesongen.

– Seamus Coleman utfordrer Johnson på høyrebacken, men Johnson har vært stabilt god denne sesongen. I tillegg har han forsvart plassen på landslaget, selv om han har fått tøff konkurranse av Kyle Walker, sier Solbakken.

Les også: Disse har imponert og skuffet mest i Premier League denne sesongen
Les også: Smilet som får QPR-fansen til å rase

Mr. Liverpool på midten
I midtbaneleddet stiller «Everpool» med to dyptliggende og tre offensive spillere. Liverpool-kaptein Steven Gerrard får Leon Osman ved sin side i den defensive midtbaneduoen.

– Gerrard startet sesongen svakt, men har spilt samtlige kamper for Liverpool. Han har bare blitt bedre og bedre. Gerrard får plassen sammen med Osman, som er en veldig undervurdert spiller. Han kan spille flere posisjoner, han scorer mål og jobber hardt. Han fikk også sin debut på landslaget under Roy Hodgson fordi han alltid presterer på et visst nivå, sier Solbakken.

Av de mer angrepsinnstilte midtbanespillerne er Marouane Fellaini én av de utvalgte. Belgieren er Evertons toppscorer denne sesongen med elleve fulltreffere, og er ifølge Solbakken en av suksessfaktorene til «Toffees».

– Fellaini har vært litt opp og ned, men han er viktig for Everton med sin styrke i begge bokser. Han er en suksessfaktor, selv om han har sviktet i noen kamper. Han var veldig svak i FA-cupen mot Wigan, men jevnt over så forsvarer han plassen på dette laget, sier Solbakken, som også har funnet plass til Steven Pienaar.

– Pienaar har vært veldig god sammen med Baines på Evertons venstreside. Overraskende god og stabil, særlig i starten av sesongen. Det har kanskje dabbet litt av mot slutten av sesongen for Pienaar.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FÅR PLASS PÅ «EVERPOOL»: Steven Pienaar, Marouane Fellaini og Leighton Baines. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
FÅR PLASS PÅ «EVERPOOL»: Steven Pienaar, Marouane Fellaini og Leighton Baines. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Les også: Tapte veddemål om Chelsea-spiller - måtte spise rotte
Les også: Bale årets spiller også blant journalistene

Den siste plassen på midtbanen er imidlertid den Solbakken var mest usikker på. For etter en mildt sagt skuffende fjorårssesong har ting gått betydelig mer på skinner for Liverpools Stewart Downing i år. Han får plassen på bekostning av Raheem Sterling og Kevin Mirallas.

– Det største usikkerhetsmomentet og diskusjonstemaet var høyrekanten. Det var denne posisjonen jeg brukte mest tid på. Downing får plassen for måten han har kjempet seg tilbake på. Han hadde en forferdelig fjorårssesong med verken mål eller assist, sier Solbakken.

– I de siste tre-fire månedene har Downing kommet til sin rett. Han får plassen fordi han viser at han vil spille for Liverpool.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FÅR LØNN FOR STREVET: Stewart Downing har kjempet seg tilbake etter en elendig fjorårssesong. Ståle Solbakken gir ham en plass på «Everpool». (Foto: Clint Hughes/Ap)
FÅR LØNN FOR STREVET: Stewart Downing har kjempet seg tilbake etter en elendig fjorårssesong. Ståle Solbakken gir ham en plass på «Everpool». (Foto: Clint Hughes/Ap)

Ingen diskusjon om spissplassen
Den aller siste plassen på «Everpool» går ikke overraskende til mannen som har banket inn 23 mål for Liverpool denne sesongen, nemlig Luis Suárez

– Suárez på topp er selvskreven ut fra den sesongen han har hatt. Sammen med Michael Carrick, Robin van Persie og Gareth Bale, har Suárez vært av de beste spillerne i Premier League denne sesongen, slår Solbakken fast.

Hva mener du om laget? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!