Eirik Ingebrigtsen
Eirik Ingebrigtsen

Sportsdb18: – Boikott av U21-EM eneste som funker

Forfatter Eirik Ingebrigtsen er klar på at Norge bør boikotte sommerens U21-EM i Israel i kveldens Sportsdb18.

Se hele Sportsdb18 på TV 2 Sumo.

Vil du se Premier League, Championship og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

Oslo (TV 2 Sporten): – Vi kan ikke kaste kinaputter, men hva skal vi gjøre? Jo, det er boikott som faktisk hadde funket. Gjett om det hadde skapt oppmerksomhet. Hvem skulle fått plassen vår? Jo, Frankrike som vi slo i siste kvalifiseringskamp. Og der er det allerede en stor debatt om boikott, selv om de er slått ut, sier Eirik Ingebrigtsen, som er lagleder for forfatterens eget fotballlandslag.

LES OGSÅ: Sportsdb18 om spillerutvikling: – Ja, vi ble for selvgode på 1990-tallet

NFF-president Yngve Hallén mener det ikke er fotballens jobb å ta dette ansvaret.

– Espen Barth Eide og norske myndigheter får ta den debatten. Vi kan ikke spille den rollen. Vi skal ikke ta del i storpolitkken, sier Hallén.

– NFF har vært feige. NFF har unnvikende med tanke på å ta oppgjøret med FIFA og UEFA. Dere har stemt blankt og latt dette få passere. Dere har ikke stått rakrygget

Davy Wathne er uenig.

– Problemet er jo at dere blir brukt politisk og da får dere jo et forklaringsproblem. Det er kanskje utøvere som har et problem med å reise til Israel, og da må du løfte den debatten og få et fokus som binder israelske myndigheter til opptre mer humant. Det må være problematisk å være fotballspiller i et land som består av torturister som driter i det internasjonale storsamfunnet, sier Wathne og fortsetter:

Se hele Sportsdb18 på TV 2 Sumo.

– NFF har vært feige. NFF har unnvikende med tanke på å ta oppgjøret med FIFA og UEFA. Dere har stemt blankt og latt dette få passere. Dere har ikke stått rakrygget, dere har ikke vært tøffe. Jeg stoler ikke helt om skriker og sier i fra om det som dere har sjansen til nå når dere er med i Israel, sier Wathne.

LES OGSÅ: – La Liga og Premier League er på vei ned

– Nå må NFF snart stille krav for framtidige mesterskap. Se på konteksten til fotball. Bruk posisjonen

– Vi har tatt dette opp. Ikke så mye med Sepp Blatter i FIFA, fordi dette er et UEFA-anliggende. Vi har tatt det opp med Platini. Vi har tro på at vi kan bygge vennskap uten å ta del i den store konflikten som fotballforbund. Det er myndighetens jobb. Det er ikke det som er idrettens posisjon. Men idretten har ansvar når det velges ut arrangørland. Der må vi sikkert inn i framtiden å være tøffere, innrømmer Hallén.

– NFF har en gylden mulighet her. Vi har sett flotte bilder av Jan Åge Fjørtoft og Sepp Blatter med Handshake for peace og vi gleder oss alle sammen, men det stopper jo der. Nå må NFF snart stille krav for framtidige mesterskap. Se på konteksten til fotball. Bruk posisjonen, sier Eirik Ingebrigtsen.

Se hele Sportsdb18 på TV 2 Sumo.