Steffen Jakobsen (Foto: TV 2/Thomas Reisæter)
Steffen Jakobsen (Foto: TV 2/Thomas Reisæter)

– Jeg er fremdeles lei

Men 23-åringen vil ikke trekke seg.

Fredag kveld ble «Idol»-finalisten Steffen Jakobsen (23) stilt til veggs av dommer Tone Damli. Hun ga uttrykk for at hun var irritert over at 23-åringen ikke tok imot dommernes kommentarer.

– Du er dårlig på å ta imot kritikk, og det liker jeg ikke. Du begynner brått og litt stakato, du synger veldig, veldig fint som jeg har sagt hundre ganger før, men jeg savner gnisten, sa hun i sendingen.

Det fikk Steffen til å si noe han nå har endret mening om.

– Jeg har ingen sure miner, men jeg kjenner at jeg er lei «Idol»-kjøret. Jeg er ikke lei av å være artist, men jeg kjenner at jeg enten bør bli stemt ut eller kastet ut av konkurransen, sa 23-åringen til tv2.no i pausen av sendingen.

Se Tones harde kommentar til Steffen her:

714555

Les også: Steffen Jakobsen: – Jeg vet ikke om jeg vil fortsette i konkurransen

Trekker seg ikke

Etter å ha tilbragt en helg hjemme i Grimstad, har Steffen moderert seg.

– Jeg vil ikke trekke meg fra konkurransen, men på fredag visste jeg ikke visste hva jeg ville eller hva jeg skulle gjøre, sier han til tv2.no i dag.

Etter at 23-åringen uttalte til tv2.no at han vurderte å forlate konkurransen på fredag, har reaksjonen fra publikum vært massiv.

– Det er ekstremt mange som har lurt på om jeg kommer til å trekke meg eller ikke. Alle har vært nysgjerrige, og det skjønner jeg, sier Grimstad-gutten.

Er fremdeles lei av «Idol»

På spørsmål om han anger på uttalelsene sine, svarer han følgende:

– Jeg håper ikke at det kom for negativt ut.

Har du fått gnisten tilbake denne uken?

– Jeg vet ikke helt, nå er det jo ikke så lenge igjen, så jeg får holde ut og fyre løs på fredag, sier han og legger til:

– Jeg er jo fremdeles lei av «Idol»-kjøret, men tenker ikke at jeg vil trekke meg lenger.

Tone og Steffen har skværet opp

Etter sin harde beskjed til Steffen, valgte Tone å forsvarte seg i andre halvdel av direktesendingen. Da presiserte hun at hun ikke ville at noen skulle tro at hun ikke likte Steffen. Dette mener Grimstad-gutten var lurt av dommeren.

– Jeg følte det var smart av henne å forsvare seg. Hun unngikk nok mye trøkk ved å si det så tydelig i sendingen.

Steffen forteller at han ikke har snakket med Tone etter sendingen, og at han ikke hadde behov for å skvære opp med henne.

– Vi fikk begge sagt hva vi mente, så jeg følte at vi gjorde oss ferdig med konflikten der og da.

Les også: Esther (19) er Idol-Steffens nye kjæreste

– Viktig at folk stemmer på en verdig vinner

Presseansvarlig for «Idol», Bjarne Laastad, sa til tv2.no på fredag at de skulle sette seg ned med 23-åringen og ta en prat om fortsettelsen.

Laastad bekrefter i dag at de har hatt en prat med Steffen om situasjonen etter fredag.

– Vi har snakket med Steffen om situasjonen, og det viktigste nå er at han ønsker å fortsette i konkurransen, sier Laastad og legger til:

– Nå nærmer konkurransen seg slutten, og det der derfor viktig at publikum stemmer på den de mener fortjener å vinne «Idol» 2013 og hvem de tror vi være en verdig vinner som kan klare seg som artist i fremtiden.

– Jeg fortjener å vinne

På spørsmål om han ville vinne konkurransen, svarte Steffen følgende på fredag:

– Akkurat nå så vet jeg ikke, sa han etter å ha tenkt seg lenge om.

– Jeg tviler på om jeg ønsker det som venter meg fremover. Dette er kanskje ikke det beste arenaen for meg. Jeg har lurt på om jeg burde satset en annen plass og heller tatt ting i mitt tempo. Jeg føler at dette handler mer om konkurransen, enn om å være en artist. Jeg vet ikke om jeg orker mer, sa han.

I dag svarer han annerledes:

– Det er publikum som bestemmer, så hvis de vil at jeg skal vinne så blir jeg glad for det. Nå som jeg ikke trekker meg går jeg jo for gull.

Syntes du at du fortjener å vinne?

– Siri og Eirik brenner kanskje mer for «Idol» enn hva jeg gjør, men jeg har jo vært like aktiv som dem gjennom konkurransen, så hvis publikum stemmer meg til topps, så betyr jo det at jeg fortjener å vinne.