bille copy (Foto: TV 2)
bille copy (Foto: TV 2)

Utvist Bille Nielsen rev i stykker drakten da RBK snublet igjen

Dansken ble utvist på overtid da Steinthor Thorsteinsson påførte Rosenborg deres andre strake tap i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Trondheim (TV 2 Sporten): Etter å ha innledet sesongen med ni poeng på tre kamper uten baklengsmål, står Rosenborg nå med tre kamper på rad uten seier.

1-1 hjemme mot Start ble fulgt opp med 1-3-tap i Haugesund før trønderne søndag røk 0-1 hjemme mot Sandnes Ulf.

Etter 23 minutters spill kom kampens eneste mål etter at Tosaint Ricketts nikket gjennom Steinthor Thorsteinsson. Islendingen løp fra Tore Reginiussen og satte ballen sikkert i hjørnet.

Rødt kort
Reginiussen ble utvist da han hindret Fredrik Torsteinbø på vei gjennom midtveis i andre omgang, og på overtid fikk Nicki Bille Nielsen sitt andre gule kort etter en duell med keeper Sean McDermott. Dansken var tydelig frustrert og rev i stykker drakten på vei mot garderoben.

– Det var i stedet for å si noe dumt til dommeren. Jeg har så mange følelser i kroppen min. Jeg er et følelsesmenneske, og når jeg får et rødt kort jeg ikke skulle fått blir jeg sint. Jeg hadde så mye aggresjon i kroppen, og på den måten kom det ut. Det har overhodet ikke noe å gjøre med at jeg ikke har respekt for Rosenborg-drakten, den bærer jeg med stolthet, sier Nikki Bille Nilsen til TV 2 Sporten.

– Du skal aldri tvile på min lojalitet til drakten. Jeg er en person med følelser, og så lenge jeg spiller her, vil jeg dø for denne drakten, skriver RBK-spissen på Twitter.

Trener Per Joar Hansen har allerede reagert på spillere som ikke vil feire scoringer eller varme opp denne sesongen. Han var heller ikke spesielt fornøyd med at draktsettet nå ikke lenger er komplett.

– Man river aldri av seg drakten, den skal man bære med stolthet. Men vi får ta det på frustrasjonskontoen da han sannsynligvis skulle hatt straffe der, sier «Perry» til TV 2 Sporten.

Twitter-reaksjoner
Den ødelagte trøya ble et hett tema i TV 2s FotballXtra-studio.

– Det er i overkant å dra i stykker drakten. Jeg forstår at man kan være sint, men det der har jeg aldri sett før, sier Daniel Nannskog.

– Det der var kraftig kost, sier Ole Martin Årst.

– Jeg skjønner spissen, du må få lov til å vise følelser. Du har tapt for Sandnes Ulf og er dårlig. At du river i stykker drakten er ikke så smart, men den eneste som tar skade er sponsoren på forsiden i 20 sekunder. Vi må ikke henge ut folk som viser følelser, jeg kjenner til det der, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

– DEILIG!!!!! Så ut som lille Bille ville ha Sandnes drakt på slutten:) skriver Sandnes Ulf-spiss Tommy Høiland på Twitter. som etter hvert fikk svar fra Bille Nielsen:

Branns Amin Askar meldte følgende på mikrobloggtjenesten adressert til Bille Nielsen:

– Cry me a river Mr cocky!. #TakkForSist #Lose #BadAttitude.

Askar slettet senere den første meldingen, og skrev én time etter kampslutt på Lerkendal:

– Denne tweeten var selvfølgelig ment med et glimt i øyet. Mange som ikke likte dette. Fikk en melding av @NickiBille14 etter vi tapte der oppe. Dumt tidspunkt å stikke tilbake på når en spiller har det så kjipt. #Sorry

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

Med tap, det første mot Sandnes Ulf på Lerkendal noensinne, og to røde kort ble det en helsvart kveld for frustrerte RBK-spillere og drøye 12.000 trøndere på tribunen.

– Første omgang var dårlig. Ingenting stemte. I andre omgang prøvde vi, men det ble en helt annen kamp da vi ble en mann mindre, sier Mikael Dorsin til CMore.

Store sjanser
Sandnes Ulf skapte lite før pause, men kunne tatt ledelsen da Henrik Furebotns frekkis fra langt hold ble slått over av Lund Hansen.

Etter Thorsteinssons scoring fikk Borek Dockal en stor sjanse, men skuddet endte rett i blokka. Tsjekkeren fyrte løs også kort tid senere og denne gang var det keeper McDermott som sto i veien.

Trener Per Joar Hansen var oppgitt i pausen og omtalte første omgang som «forferdelig laber». RBK hevet seg noe, og kunne utliknet da Bille Nielsen steg til værs mellom Sandnes Ulf-stopperne og nikket i stolpen.

Midtveis hindret Tore Reginiussen innbytter Fredrik Torsteinbø på vei gjennom og fikk rødt kort. Aksel Berget Skjølsvik pleier å være sikker fra straffemerket, men Lund Hansen gikk til rett side og reddet det gode forsøket slik han gjorde i serieåpningen mot Odd.

Aliminiumen fikk kjørt seg på Lerkendal søndag, og stolpen sto i veien både da Thorsteinsson testet skuddfoten fra rundt 25 meter og da islendingen spilte flott ut til Furebotn elleve minutter før slutt.

Det samme skjedde i andre enden av banen da Borek Dockal traff godt 18 minutter før slutt.

sean