SEX-SPØK: Petter Kverneng fra Inderøya i Trøndelag proklamerte  på Facebook at han skulle få sex dersom bildet av ham og en blond jente  fikk én million «likes». Han klarte det siste, men fikk ikke jenta. (Foto:  Privat)
SEX-SPØK: Petter Kverneng fra Inderøya i Trøndelag proklamerte på Facebook at han skulle få sex dersom bildet av ham og en blond jente fikk én million «likes». Han klarte det siste, men fikk ikke jenta. (Foto: Privat)

Her er Facebook-spøkene som gikk galt

Kjell Magne Alfsvåg lovet på tull å gi bort én million på Facebook – og ble overøst med tiggermail. Han er ikke den eneste som har opplevd at spøken slo kraftig feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20. april kunne tv2.no avsløre Kjell Magne Alfsvågs lottospøk. Nei, 28-åringen fra Rogaland hadde ikke vunnet 69 millioner i lotto. Og nei, han hadde ikke én million å gi vekk likevel.

Men folk lot seg lure. Og det til gagns. Facebookspøken gikk landet rundt og var i løpet av uken delt av utrolige 170.000 personer!

Hele 20.000 TV2.no-lesere trykket «liker» på sakene om Kjell Magne, også det rekord.

Men ikke alle likte Facebook-stuntet. Enkelte ble så sure at de truet spøkefuglen med juling.

Se hva Kjell Magne tenkte da han forstod at spøken var ute av kontroll:

Her er flere elleville Facebook-spøker – les videre!

Dårlig sexspøk

Petter Kverneng fra Inderøya i Trøndelag proklamerte på Facebook at han skulle få sex dersom bildet av ham og en blond jente fikk én million «likes».

For sikkerhets skyld skrev han meldingen på en gul plakat – på engelsk. På kort tid oppnådde 20-åringen målet og bikket 1,2 millioner likere.

Ekspert: – Derfor går det galt på Facebook

Men det hele viste seg å være en spøk. Cathrine, den fagre jenta på bildet, var bare en lokkedue. Hun og Petter sto fram i Trønder-Avisa og innrømmet at det hele var en spøk.

Det likte folk på det sosiale mediet dårlig og bombarderte spøkefuglen med telefonmeldinger og tagget pornovideoer med hans navn.

Illustrasjonsbilde. (Foto: TN1\ZOB/TyneNews/WENN)

– Nei, jeg angrer ikke. Jeg tror at dette er glemt om et par dager, uttalte Petter.

Hevnet lillebrorens Facebook-spøk

Den nederlandske regissøren Tobias Mathijsen opplevde at lillebroren på 15 år «facerapet» Facebook-profilen hans og endret nesten alt innholdet.

Tobias tok grundig revansj og forvandlet gutterommet til broren til et rosa inferno krydret med p-piller, Justin Bieber, dildoer og sminke. Se den elleville videoen på dagbladet.no.

Og lillebrorens reaksjon? – Å nei, nei, nei!

Høyremann med bombetrussel

Hans Kristian Thorbjørnsen, kommunikasjonsrådgiver i Høyre, la i februar i år ut video på sin Facebook-profil. Den viste en barnehage i Oslo som tilsynelatende ble sprengt i filler.

Ledelsen ved Waldemars barnehage i Oslo få på videoen som en reell trussel og valgte å evakuere barn og ansatte.

– Usmakelig, en veldig dårlig spøk, syntes barnehageeieren.

Thorbjørnsen ønsket ikke å la seg intervjue etter episoden. Operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet oppsummerte:

– Dette var et forsøk på humor som slo helt feil og som gikk over streken. Han er svært lei seg og beklager det som har skjedd overfor foreldre, ansatte og ikke minst barna.

DÅRLIG SPØK: I oktober 2012 ble 20 år gamle Matthew Wood fra Lancashire i Storbritannia arrestert grunnet sine facebookkommentarer. (Foto: Faksimile The Guardian)

Måtte i fengsel for Face-kommentar

I oktober 2012 ble 20 år gamle Matthew Wood fra Lancashire i Storbritannia arrestert. Årsak: Han spøkte med forsvinningene til April Jones (5) og Madeleine McCann (3) som forsvant i Portugal i 2007.

Wood ble siktet etter en lov i Storbritannia som forbyr offentlig støtende uttalelser. 20-åringen skrev blant annet: «Hvem ved sine fulle fem ville finne på å bortføre en rødhåring?» Han ble senere dømt til tre måneders fengsel, meldte The Guardian.

Den savnede April er ennå ikke funnet og politiet avsluttet leteaksjonen denne måneden. En mann (47) har vært siktet i saken, men nekter for å ha bortført og myrdet femåringen. Heller ikke Madeleine er noen gang blitt funnet.

Saken fortsetter under bildet!

BA OM CHUCK-HJELP: Pubeier Pål Riise (til v.) likte skjenkekontrollrefsen og la ut en montasje på Facebook der han redigerte inn seg selv sammen med actionhelten Chuck Norris. (Foto: Faksimile Finnmarken)

Venn med Chuck Norris

Ofelas pub i Kirkenes fikk kraftig kritikk etter en skjenkekontroll høsten 2012. Saken ble omtalt i lokalavisa Finnmarken. Eieren Pål Riise likte reportasjen dårlig og la ut en montasje på Facebook. Der hadde han redigert inn seg selv på bildet sammen med actionhelten Chuck Norris, for anledningen med et kraftig maskingevær i hendene.

Via snakkebobler ber pubeieren Norris om hjelp i kampen mot Sør-Varanger kommune og Finnmarken. På kort tid fikk bildet på den åpne Facebook-profilen et hundretall «liker».

Rådmann Bente Larssen lo ikke.

– Dersom dette er en spøk, er det i bestefall en veldig upassende spøk, sa hun til Finnmarken.

SKOLEMASAKRE: En 18-åring skjøt og drepte seks medelever og lærere ved skolen i Jokela i Finland, før han tok sitt eget liv. (Foto: Mikko Stig/SCANPIX)

Utvist etter Facebook-trussel

Skolemassakrer flere steder i verden, deriblant i vårt naboland Finland, har gjort mange lærere skvetne. Ledelsen ved Åssiden videregående skole reagerte umiddelbart da en elev la ut en melding på Facebook i 2007:

«Åssiden VGS in Norway! 11/14/07 Justice is gonna render to everyone his due!»

Politiet lyktes så å spore innlegget, og det viste seg at en elev ved skolen sto bak.

Gutten hevdet hardnakket at han ikke mente alvor med trusselen, men ble likevel utvist fra skolen.

Facebook-president var spøk

Franske medier lot seg lure av en selvutnevnt Facebook-president så langt tilbake som i 2008.

Arash Derambarsh laget en tullekåring av Verdens Facebook-president, en valgkampanje som fikk knappe 9000 stemmer. Den lave valgdeltakelsen til tross: Den unge franskmannen ble invitert til avisintervjuer og tv-programmer, og spilte sin rolle med glans foran de nyhetssultne journalistene. Saken fikk bred omtale i store franske medier.

– Han så pålitelig ut og snakket godt for seg, svarte en av de franske journalistene.