Borek Dockal (Foto: SERGEI SUPINSKY/Afp)
Borek Dockal (Foto: SERGEI SUPINSKY/Afp)

Borek Dockal er lei av å sitte på benken

Kan ikke garantere at han blir i Rosenborg.

Borek Dockal har slitt med å få spilletid denne sesongen for Rosenborg. Men i Jonas Svenssons skadefravær ser det endelig ut til at tsjekkeren får sjansen fra start igjen.

– Det er en god følelse. Jeg vil jo spille fotball og ikke sitte på benken. Nå får jeg sjanser til å vise at jeg fortjener og spille hver kamp, sier Dockal til TV 2 Sporten.

Dockal scoret imponerende 10 mål i Tippeligaen i fjor. Han var en av nøkkelspillerne i Jan Jönssons Rosenborg og skjøt Rosenborg nærmest egenhendig til Europa League.

Les også: Disse to episodene fikk Perry til å ta et oppgjør med RBK-stjernene

Denne sesongen har derimot midtbanespilleren stort sett varmet benken. I første serierunde mot Odd startet Dockal, men etter det ble han henvist til benken. Der har han sittet i alle fire kampene. Da Dockal kom inn som innbytter og scoret i kampen mot Brann nektet han å feire. Det resulterte i en skyllebøtte fra trener Per Joar Hansen.

– Til tross for at vi vant kampen mot Odd i første serierunde ble jeg henvist til benken. Det var derfor jeg ble så skuffet. Og etter det har jeg ikke startet. Så klart er ikke det noen god følelse. Det er jo ikke derfor jeg spiller fotball. Hvis man er fornøyd med å sitte på benken vil man aldri noen god spiller, sier Dockal.

– Har det vært tøft for deg?

– Jeg har vært skuffet over å sitte på benken, men det er fortiden. Det hjelper ikke meg å tenke på det nå. Nå får jeg sjansen, og jeg har lyst til å spille hver kamp fra start. Jeg er helt sikker på at jeg kan hjelpe laget og kan være en viktig spiller, nok en gang, sier Dockal.

– Kan det hende at du drar til sommeren, hvis du må fortsette på benken etter kampen mot Sandnes Ulf?

– Vi får se. Man vet aldri i fotball. Det handler ikke bare om posisjonen og min situasjonen i laget. I fotball så handler det om tilbudene. Hvis noen gir klubben og meg et godt tilbud, så er det ikke så viktig om jeg spiller eller ikke, sier Dockal