rekdal
rekdal

Rekdal: – Jeg har null sympati for Aalesund

Kjetil Rekdal har nektet å snakke om AaFK i hele vinter, men fyrer løs dagen før gamleklubben gjester Ullevaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valle (TV 2 Sporten): 44-åringen trente AaFK i fire sesonger og ledet klubben til en historisk fjerdeplass og to cupgull under sin tid på Sunnmøre.

I november i fjor fikk Rekdal sparken. Styreleder Kjell Tennfjord uttalte at klubben ikke hadde noe annet valg, men begrunnelsen fra klubbledelsen lar fortsatt vente på seg, ifølge Vålerenga-sjefen.

– Jeg har ingen følelser for den klubben. Det blir litt merkelig å møte et lag jeg trente i fire år, men jeg har null sympati for Aalesund. Det er sånn det er i det yrket her. Mitt fokus nå er at vi skal slå serielederen, sier Rekdal til TV 2 Sporten dagen før gamleklubben kommer til Ullevaal.

– Når du gjør en jobb er du tilstede med hud og hår, men når du reiser blir det borte. Nå har det gått såpass lang tid at det er helt borte selv om det var en spesiell avskjed. Begrunnelsen har jeg fortsatt ikke fått.

Ikke snakket med ledelsen
– Hvordan var avskjeden?

– Veldig spesiell. Jeg har ikke hatt kontakt med dem etter det, men jeg ser forskjellige historier har blitt forsøkt spredd i media fra Aalesund og folkene der. Det har vært ekstremt skuffende at de ikke har klart å la være og prate om ting. Det er også flere usannheter. For et par uker siden brukte de meg som eksempel i forskjellige saker, sannsynligvis for å få medieoppmerksomhet. Det syns jeg er merkelig. De bør snakke om seg selv og ha fokus på seg selv. Spesielt nå som de gjør det bra, sier Rekdal.

Artikkelen fortsetter under bildet!

rek

– Hva slags historier er det du tenker på?

– Det er noen av dere i media som er såpass fornuftige at dere ikke drar det videre. Men jeg har fått ganske mange tilbakemeldinger på tydelige forsøk fra Aalesund. Jeg syns det er merkelig at de skal forsøke å lage en drittpakke for å rettferdiggjøre seg selv.

– Vil du ha problemer med å hilse på enkelte i AaFK lørdag?

– Jeg er ikke den typen, men dessverre er det nok noen som sliter den andre veien. Jeg unngår ikke å hilse på folk, men det er det andre som gjør, svarer Rekdal.

Kritisk Nation
Det kom tydelig frem at flere i AaFK-systemet hadde et anstrengt forhold til Rekdal da 44-åringen ble sparket. For en drøy uke siden fortalte Jonatan Tollås Nation, en spiller Rekdal har forsøkt å hente til VIF, Aftenposten om et høyt stressnivå blant en del spillere da Rekdal var trener.

– Enkelte spillere hadde nok godt av et trenerskifte. De spilte med høye skuldre og var redde for å mislykkes, sa Nation til TV 2 Sporten.

Michael Barrantes er en annen AaFK-spiller Vålerenga har lagt inn bud på, men som varslet var svaret kontant nei.

Artikkelen fortsetter under bildet!

vif

Da han ble presentert som Vålerenga-trener i januar, uttalte Rekdal at han er kynisk i forhold til å hente spillere fra tidligere arbeidsgivere. AaFK-direktør Henrik Hoff sa da til TV 2 Sporten at skipsreder John Fredriksen må tungt på banen dersom VIF skal ha råd til å hente forsterkninger fra Color Line stadion.

Jan Jönsson, som også var aktuell for Vålerenga i vinter, har ledet AaFK til tabelltopp etter fem serierunder. Rekdal svarer følgende på spørsmål om de oransje også ville ledet dersom han fortsatt var trener:

– Det kan godt hende. I 2010 og 2011 ledet Aalesund etter 10-11 runder, men ble «tatt» på skader, liten stall, tøft program og e-cupsuksess. Jeg tror ikke de leder serien ut året. De har manglet et angrep, men nå har Stewart og James tilpasset seg i tillegg til at de har kjøpt en spiss, så de har potensiale til å gjøre det bra.

– Du har hentet mange av dagens AaFK-spillere, har du litt av æren for suksessen nå?

– Det var vel mange bomkjøp det. Det er vel det som er påstått. Det har vært mange bomkjøp, men nå har de plutselig blitt gode.