Pool
Pool

Nå blir det også VIF mot Liverpool

Tidligere i dag ble det kjent at Lionel Messi og Barcelona gjester Ullevaal, men Vålerenga nøyer seg ikke med én showkamp. Også Liverpool kommer til Oslo i sommer.

Valle (TV 2 Sporten): Dermed kan både Messi og Steven Gerrard komme til å underholde det norske fotballpublikummet i sommer. Kampen mot Liverpool spilles onsdag 7. august, og TV 2 Sporten vet at avtalen med den engelske klubben er så å si i boks. På Valle venter man nå kun på den endelige bekreftelsen fra Anfield, men klubbene skal være enig om nok et Oslo-besøk for den engelske klubben.

Får Messi-besøk
Det var i anledning 100-årsjubileet at Vålerenga klokken 10.00 i dag offentliggjorde at man hadde lyktes med å hente Barcelona til Norge. Lørdag 27. juli, to dager før Oslo-klubben fyller 100 år, møtes de to lagene på Ullevaal klokken 19.00. Katalanerne har kun en gang tidligere spilt mot VIF, mens Liverpool nærmest har vært for gjengangere å regne i hovedstaden. Nå blir det et nytt besøk for de røde på Ullevaal.

LES: Barcelona og Messi møter VIF i Oslo
LES OGSÅ: – Suarez vurderer å forlate England

I Vålerenga venter man kun på den underskrevne avtalen, men alle formaliteter skal være i orden. Den norske supporterklubben har også fått mange henvendelser om det blir et nytt Liverpool-besøk, og titusener av medlemmene kan nå glede seg til å se sine helter på nært hold. TV 2 Sporten kjenner til at VIF har tenkt å gå ut med detaljene rundt kampen så fort de har mottatt papirene fra Liverpool FC.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Agger
Agger

Kommer med alle stjernene
Mens Vålerenga har fått en egen Messi-garanti for Vålerenga-besøket har slike klausuler ikke vært nødvendig ved de tidligere Liverpool-besøkene. Den engelske klubben har stort sett kommet med alle stjernene - selv om kampene også har inneholdt mange av klubbens håpefulle ettersom de ulike Liverpool-managerne opp gjennom årene har ønsket å gi flest mulige spillere matchtrening i pre-season.

Vålerenga har tidligere hatt tradisjon for å hente storklubber til Oslo. For tre år siden tok et Barcelona uten mange av sine største stjerner, men med Zlatan Ibrahimovic, turen til Ullevaal. Treningskampen i juli, som lokket snaue 22.000 tilskuere til nasjonalarenaen, endte med 4-2-seier til spanjolene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Zlatan
Zlatan

Liverpool har vært i Oslo ved flere anledninger, men 4-1-seieren i 2009 var første visitt i hovedstaden siden 2000. Fernando Torres scoret ett av målene foran en fullsatt stadion og Bojan Zajic satte inn hjemmelagets trøstemål. Lagene spilte uavgjort 3-3 for to år siden. Da tok manager Kenny Dalglish med seg spillerne foran tribunen hvor Klanen holdt til for å legge ned roser for å markere deres støtte til Norge og terrorofrene i Oslo og Utøya før kampstart.

Vålerenga møter Barcelona 27. juli, Sarpsborg på 100-årsdagen 29. juli, Tromsø 4. august, Liverpool tre dager senere før Start kommer til Ullevaal 11. august.