db18
db18

– La Liga og Premier League er på vei ned

La liga: Gjeld på 27 milliarder kroner. Bundesliga: Åtte år med rekordoverskudd.

Se hele Sportsdb18 på TV 2 Sumo.

– Tysk fotball er på vei oppover, mens spansk og engelsk fotball kanskje er på vei ned. Jeg tenker da først og fremst på den enorme gjelden Premier League og La Liga har. La Liga har en gjeld på 27 milliarder norske kroner, mens Bundesliga går rekordoverskudd for åttende året på rad, påpeker Josimar-redaktør Frode da Costa-Lia i kveldens Sportsdb18 på TV2 Sport.

Dan Eggen, med seks sesonger som La Liga-proff bak seg, støtter da Costa-Lia.

– Det er et veldig godt poeng. For å beskrive forskjellen litt, da: En agent sa til meg en gang at dersom du ikke fikk lønnen din den dagen du skal i Bundesliga, betyr det at klubben er konkurs, sier Eggen.

– Det er jo dette som er Tyskland. Det å renovere økonomien. Det å stille krav. Det å være først ute med å ha orden på finansene. Da går du kanskje ned en periode når de andre bruker penger, men så kommer du tilbake, sier Davy Wathne.

Forfatter og tidligere topptrener Arild Stavrum er mer forsiktig i sin hyllest av tysk fotball.

– I de siste åtte årene har det vært syv finaler med engelske lag i. Jeg tror dette er et blaff, og at England er tilbake igjen neste år, sier Stavrum.

– Tysk fotball handler om stabil levering. Aldri dype daler. Og med de nye TV-avtalene og reglene om såkalt financial fair play, som kommer til å ramme klubber som Manchester City, er allerede innført i Tyskland. Selv om det er fem engelske lag på topp ti i Europa nå, kommer det til å endre seg, fastslår da Costa-Lia.

Se hele Sportsdb18 på TV 2 Sumo.