Vuvuzelaens inntog under fotball-VM i Sør-Afrika fikk mye oppmerksomhet. Instrumentet ble både hatet og elsket i fotballverdenen, men de som trodde det var slutt på mesterskaps-instrumentene for en stund tok skammelig feil.

Nå har brasilianerne presentert et nytt instrument som skal prege tribunene under Brasil-VM i 2014.

Det er den brasilianske musikeren Carlinhos Brown som har skapt instrumentet, som er blitt kalt «caxirola», og nå har han presentert det sammen med Brasils president Dilma Rousseff.

Se og HØR instrumentet i videovinduet over! Hva synes du? Avgi din stemme til høyre og si din mening i kommentarfeltet!

Rytmeinstrumentet som nå blir omtalt som «lyden av 2014-VM» skal tas i bruk for første gang neste søndag, når Bahia tar imot Vitoria. Da vil rundt 50 000 caxirolaer delt ut til de to lagenes supportere.

Dilma Rousseff (Foto: UESLEI MARCELINO/Reuters)

Instrumentene lages av resirkulert plastikk og vil også deles ut til fans under Confederations Cup i juni. Den turneringen er generalprøven til fotball-VM, og kanskje får man allerede da en pekepinn på hvordan lyden av caxirolaen vil påvirke mesterskapet.

– Jeg mener caxirolaen ikke bare er en del av fotball, men også en del av vårt lands evne til å lage et instrument som er langt vakrere enn vuvuzelaen, sier president Rousseff ifølge Xinhua.

– Jeg er sikker på at spesielt barn vil ha en fantastisk opplevelse med caxirolaen, fortsetter hun.

– Et fredens instrument
Ifølge Brown har FIFA allerede godkjent instrumentet, og kan dermed selges som et offisielt VM-produkt.

– Det forsterker ropet om et mål og forener fansen. Det er et fredens instrument, sier musikeren bak caxirolaen.

Dilma Rousseff (Foto: UESLEI MARCELINO/Reuters)